Ankara'da dolmuş ücretine zam talebi: Büyük artış bekleniyor

Ankara'da dolmuş ücretine zam talebi: Büyük artış bekleniyor

Akaryakıt ve sanayi masraflarının artması dolmuşcuları zor duruma soktu. Maliyetleri karşılayamadıklarını belirten Ankaralı dolmuşcular, zam talebinde bulundu. Başkentte dolmuş ücretinde büyük artış bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarının 40 lirayı aşması, yedek parça ve servis ücretlerinin artması nedeniyle zor durumda olduklarını belirten Ankaralı dolmuşcular, biniş ücretlerine zam gelmesi için talepte bulundu.

Ulus'taki Bentderesi dolmuş duraklarında çalışan şoförler, motorin, sanayi ve parça gideri nedeniyle kazandıkları paranın masrafları karşılamadığını belirtti.

bentderesi.jpg

Akaryakıtın litresi 7 lirayken 10 TL'den yolcu taşıdıklarını belirten şoförler, "Mazot 43 lira ama biz 17 liraya gofret parasına yolcu taşıyoruz" dedi. Sanayide bir baskı balata değiştirmeye yaklaşık 10 bin TL ödediklerini belirten şoförler, "Ya mazota indirim yapılsın ya da destek verilsin" çağrısında bulundu.

Arabalarda çalışacak şoför bulmakta bile zorlandıklarını söyleyen dolmuş esnafı, "Gerçekten çok mağdur haldeyiz. Bir sürü aile bu işten ekmek yiyor, bu mağduriyeti bir şekilde çözmeleri lazım" dedi.

BÜYÜK ZAM BEKLENİYOR

Dolmuş esnafı, Ankara'da indi-bindi ücretlerine zam talep ettiklerini açıkladı. 17 TL olan dolmuş ücretinin 25 TL'ye çıkmasını isteyen esnaf, "Zam talebinde bulunduk. Zammı istiyoruz" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.