Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Ankara'da gürültü kirliliğine hayır

Ankara'da gürültü kirliliğine hayır

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından Ankaralı vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir hayat sürmeleri için bütün çalışmalarda ince eleyip, sık dokuyor.

Ayrıca belediye yetkilileri tarafından yapılan çalışmalardan biri ise gürültü kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla düzenlenen "gürültü değerlendirme" denetimleri olarak biliniyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gürültü Değerlendirme Birimi iş yerlerinin yanı sıra eğlence mekanlarına 153 mavi masa'ya doğruda veya Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na iletilen şikayetlere göre incelemelerde bulunuluyor.

Söz konusu gürültü şikayetlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı genelgesinde bulunan ölçülere uygun olup, olmadığı araştırılırken denetimlerde kullanılan cihazlar sayesinde çalışmalardan olumlu veya olumsuz olarak sonuç alınabiliyor.

Eğlence merkezlerinin ruhsat şartı aranırken belediye ekipleri çalışmaları yerinde inceleyerek gelen şikayetleri en iyi şekilde inceliyor.

Konutların yanı sıra eğlence merkezleri kısacası canlı müzik veya müzik yayınları yapan işyerlerinin ruhsat izni verilmesi için gürültü denetimlerinin yapılması gerekiyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı gürültü değerlendirme birimi ruhsat izni almak isteyenlere ise gürültü ölçüm raporlarını değerlendirmeye aldıktan sonra oradan alınan sonuçla beraber çalışma ruhsatı veriyor ve alakalı yazıyı belediye bünyesine göndermekte.

Vatandaşlar tarafından alınan şikayetler üzerine başvurular değerlendirmeye alınmakta.

Bununla beraber gürültülerden rahatsız olan vatandaşların 153 mavi masa hattına erişim saplaması ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

Ankara'da gürültü kirliliğinin önüne geçilmesi gerekiyor. Buna bütün Ankara'da yaşayan vatandaşlar olarak değil. Türkiye ve Dünya genelinde destek vermemiz gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR