Ankara’da isimler netleşti: ‘Efsane Başkan’ geri döndü

Ankara’da isimler netleşti: ‘Efsane Başkan’ geri döndü

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala başkentteki ilçe adayı belirleme çalışmalarına devam eden AK Parti, bazı isimleri netleştirmeye başladı. Ankara kulislerinde dolaşan iddialara göre belediyecilikte efsane diye nitelendirilen Tiryaki geri döndü.

73 şehrin belediye başkan adaylarını açıklayan AK Parti, Ankara için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u aday gösterdi. İl adaylarını belirleyen AK Parti’de sıra ilçe adaylarına geldi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un 39 ilçesindeki adaylarını kamuoyuna tanıtan AK Parti’de gözler başkent Ankara’ya çevrildi. Ankara çalışmalarına devam eden AK Parti’de bazı ilçe adaylarının netleştiği iddia edildi.

veysel-tiryaki-1.jpg

Netleştiği söylenen isimler arasında Ankara’nın Altındağ ilçesinde üç dönem belediye başkanlığı yapan ve Altındağ’da gerçekleştirdiği dönüşüm ile efsane başkan olarak nitelendirilen Veysel Tiryaki’nin yeniden Altındağ Belediye Başkan Adayı olduğu söylendi. Öte yandan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın Mamak’a, Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın ise Keçiören’e aday gösterileceği konuşulan isimler arasında yer aldı.

veysel-tiryaki.jpg

VEYSEL TİRYAKİ GERİ DÖNÜYOR

Altındağ’da üç dönem belediye başkanlığı yapan ve 2019’da üç dönem kuralından dolayı görevi Asım Balcı’ya bırakan eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı aynı zamanda eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin, bakanlıktaki görevinin ardından yeniden Altındağ’a döndüğü iddia edildi. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Altındağ Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Veysel Tiryaki, Altındağ’da gerçekleştirdiği çalışmalarla birlikte ilçe halkı tarafından “Efsane başkan” olarak nitelendiriliyordu.

asim-balci.jpg

BAZI YER DEĞİŞİKLİKLERİ OLACAK

Veysel Tiryaki’nin Altındağ’dan aday gösterilmesi üzerine mevcut başkan Asım Balcı’nın da Mamak’tan aday olarak açıklanacağı konuşuldu. Öte yandan Mamak için eski başkanlardan Gazi Şahin'in de aday olabileceği konuşulan konular arasında yer aldı. Başkent kulislerinde konuşulan bir başka isim ise AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan oldu. Özcan’ın Altınok’tan boşalan Keçiören Belediyesi’ne aday olabileceği iddia edilirken, Keçiören’de Zafer Çoktan’ın ismi de ön planda tutulduğu ifade edildi. Diğer taraftan Sincan’da Murat Ercan, Akyurt’da Hilal Ayık, Kahramankazan’da Serhat Oğuz, Evren’de Hüsamettin Ünsal, Güdül’de Muzaffer Yalçın, Pursaklar'da Ertuğrul Çetin, Beypazarı’nda Tuncer Kaplan ve Kızılcahamam’da Süleyman Acar’ın yeniden aday olarak gösterileceği belirtildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.