Ankara’da kış pikniği yapmak mümkün: İşte, o adres

Ankara’da kış pikniği yapmak mümkün: İşte, o adres

Kış aylarının gelmesiyle birlikte evlerine çekilen Ankaralılar, okulların tatil olmasıyla birlikte eğlenceli vakit geçirebilecekleri alanların arayışına başladı. Keçiören’de bulunan Hacıkadın Kent Ormanı, vatandaşlara konforlu bir piknik deneyimi sunuyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte evlerine çekilen Ankaralılar, okulların tatil olmasıyla birlikte eğlenceli vakit geçirebilecekleri alanların arayışına başladı. Çayınızı demleyip, sobada kestanelerini pişirip ailenizle hoş vakit geçirebileceğiniz Keçiören’de bulunan Hacıkadın Kent Ormanı, vatandaşlara konforlu bir piknik deneyimi sunuyor. 3 farklı giriş kapısıyla başkentlileri farklı noktalarda buluşturan Hacıkadın Şehir Ormanı, başkentlileri bekliyor.

park-1.jpg

DOYUMSUZ BİR PİKNİK KEYFİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Orman Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı Hacıkadın Kent Ormanı, vatandaşlara kış mevsiminde de konforlu bir piknik deneyimi sunuyor. Çocukların ve gençlerin doyasıya eğlenebilecekleri etkinlik alanları bulunuyor. Ormanın içerisinde doğallığını koruyacak şekilde zipline ve macera parkuru bulunuyor. Bunların yanı sıra alan vatandaşların, piknik alanlarını kış aylarında rahat bir şekilde kullanabileceği şeffaf çadırlar yer alıyor. Ayrıca, farklı noktalara yerleştirilen seyir kuleleri ile orman manzarası ve yaban hayatının gözlemleyebilirsiniz. ATV turu ve doyasıya kamp yapabileceğiniz alanlarda yer alıyor.

parkkk.jpg

GİRİŞ ÜCRETİ KİŞİ BAŞI 15 TL

Sınırlı sayıda bulunan sobalı çardaklar oldukça hızlı doluyor. Sobasız çardaklar da elektrik ve priz olduğu için elektrikli Isıtıcınızı yanınızda getirebilirsiniz. Piknik alanında mangal ve ateş yapmakta herhangi bir sıkıntı yok. 8 kişinin rahatlıkla oturabileceği çardakların içerisinde, geniş bir masa ve çöp kovaları bulunuyor. Hacıkadın Şehir Ormanı’na giriş ücreti kişi başı 15 TL. Çocuklardan herhangi bir ücret talebi bulunulmuyor. Bunun yanı sıra soba ya da çardağa ayrıca ücret ödemesi yapılmıyor. Ayrıca Mesire alanında, sobada yakabileceğiniz palet satılıyor. Çayınızı demleyip, sobada kestanelerini pişirip ailenizle hoş vakit geçirebilirsiniz.

park-2.jpg

3 FARKLI GİRİŞ KAPISI BULUNUYOR

Keçiören’de 1 milyon 480 bin metrekare bir alana sahip olan ve ABB tarafından 25 yıllığına kiralanan Hacıkadın Şehir Ormanı, 3 farklı giriş kapısıyla başkentlileri farklı noktalarla buluşturuyor. Pursaklar girişinden düğün salonlarına, Kuzey Ankara girişinden günübirlik aktivitelere, Bağlum girişinden ise araçla ulaşım sağlanan aktivitelere yolculuğa çıkmış oluyorsunuz. Kent Ormanı’na, 492 ve 495 numaralı EGO otobüslerini kullanarak ulaşım sağlayabiliriz.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.