Ankara'nın ilk Uluslararası Yarı Maratonu 'RUNKARA' başlıyor

Ankara'nın ilk Uluslararası Yarı Maratonu 'RUNKARA' başlıyor

Ankara’nın ilk Uluslararası Yarı Maratonu RUNKARA başlıyor. Dünyaca ünlü elit atletler “RUNKARA” için Türkiye’ye geliyor.

Ankara’nın ilk uluslararası yarı maratonu Runkara, 8 Ekim’de düzenlenecek. Ankara şehir merkezinde koşulacak Runkara, aynı zamanda 6-7-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Runkara Expo Spor ve Teknoloji Fuarı ile de bir ilke imza atacak. Dünyada ilk defa bir maratonun Spor ve Teknoloji Fuarında başlayıp son bulacağı Runkara, uluslararası standartlarda planlanan, profesyonel ve amatör katılımcıların yer aldığı bir organizasyon olma özelliği taşıyacak.

run.jpg

İLKLERİN MARATONU RUNKARA

Ankara’nın şehir merkezinde gerçekleşecek uluslararası standartlarda ilk yarı maraton olma özelliği taşıyan Runkara, Söğütözü caddesinde koşulacak. 4 binin üzerinde profesyonel ve amatör atletin katılımı beklenen Runkara, Yarı Maraton, Meydan Okuma Koşusu, Eğlence Koşusu, Aile Koşusu olarak dört farklı etaptan oluşacak. Amatör sporcuların birbirlerine meydan okuyabileceği 10.4 km'lik Meydan Okuma Koşusu ve 4.2 km'lik Eğlence Koşusu ile her düzeyde sporcu etkinliğe katılım gösterebilecek.

ada.jpg

ÇOCUKLU AİLELER İÇİN “AİLE KOŞUSU”

Çocukların spor sevgisini besleyerek ailece birlikte spor yapmayı teşvik etmeyi hedefleyen Aile Koşusu 7 Ekim'de gerçekleşecek ve ailelerin bir arada koşabileceği ilk etkinlik olacak. Anneler, babalar, çocuklar ve evcil hayvanlar bir arada koşuya katılabilecek.

AIMS STANDARTLARINDA PARKUR ULUSLARARASI BİR KOŞU

Runkara, AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) standartlarına göre yol yarışlarının en yüksek derecesi olan B sınıfı bir parkurda gerçekleşecek. Dünya Atletizm Birliği'nin (World Athletics) Uluslararası Yarışlar listesinde yer alan Runkara, İstanbul, İzmir ve Mersin'le birlikte Türkiye'nin World Label sahibi uluslararası koşuları arasında yer alacak. Yarışın zaman ölçümü EVODATA firması tarafından son teknolojiyle tespit edilecek. Yarı Maraton bitiminde uluslararası elit sporculara ve Türk elit sporculara yönelik farklı ödüller dağıtılacak. Yaş grupları için de World Masters Athletics'in (Dünya Atletizm Masterlar Birliği) yaş aralıkları esas alınarak ödüller sahiplerine teslim edilecek.

RUNKARA YARI MARATONU SPOR VE EĞLENCE ŞÖLENİNE DÖNÜŞECEK

Runkara Expo Spor ve Teknoloji Fuarı 6-7-8 Ekim tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleşecek ve girişler ücretsiz olacak. Runkara Expo Spor ve Teknoloji Fuarı’nda profesyonel sporcularla söyleşiler düzenlenecek ve workshoplarda katılımcılarla buluşulacak. Üç gün sürecek bu etkinlikte sponsorların ve katılımcı markaların stantları kurulacak, atletler için dinlenme alanı, interaktif etkinlikler, sponsor sergileri gibi faaliyetlerde tüm katılımcılar bir araya gelecek. Çocuklara yönelik ilgi çekecek aktiviteler bulunacak. Aynı zamanda koşu başlangıç ve bitiş noktası olan Expo alanında koşucuların tüm konforunun düşünüldüğü teknik alan da bulunacak.

DÜNYACA ÜNLÜ ATLETLER GELECEK

Runkara’nın resmi düzenleyicisi Dazspor. Dünya çapında koşu etkinlikleriyle önde gelen bir organizasyon olan Runczech, Runkara’nın resmi çözüm ortağı. 8 Ekim tarihinde düzenlenecek Runkara Yarı Maratonunda Paula Radcliffe gibi dünyaca ünlü atletler de boy gösterecek. Olimpiyat Atleti ve BBC sunucusu Timothy Hilton Hutchings de elit atletler ile röportajların yanı sıra uluslararası kanallarda canlı yayın bağlantıları kurarak Runkara’yı tüm dünyaya duyuracak. Dünyaca ünlü spor fotoğrafçısı Mine Kasapoğlu ve birçok önemli fotoğrafçı koşu boyunca atletlerin fotoğraflarını çekecek.

AVRUPA'NIN İLK SPOR VE TEKNOLOJİ FUARI

Runkara etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek Runkara Expo Spor ve Teknoloji Fuarı üç gün boyunca açık olacak. Avrupa'nın ilk Spor ve Teknoloji Fuarı olma özelliği taşıyan Runkara Expo Spor ve Teknoloji Fuarı'na yerli ve yabancı çok sayıda markanın katılımı bekleniyor. Koşu parkurunun başlangıç ve bitişinde yer alan fuar alanı hem sporseverlerin koşuyu takip etmesine hem de fuar alanını ziyaret ederek spor ve teknolojinin son olanaklarını tanımasına olanak sağlayacak.

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum