Antalya’da şiddetini artıran yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor

Antalya’da şiddetini artıran yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor

Antalya’da dün gece başlayan ve hızı 60 kilometreyi aşan fırtına, yağmurla birlikte hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin birçok noktasında ağaçlar devrilirken, denizdeki dalgaların boyu 5-6 metreye ulaştı.

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü’nün uyarısından sonra Antalya’da dün akşam saatlerinden itibaren yağmur yağmaya başladı. Kent merkezinde gece saatlerinde etkisini artıran yağışla birlikte fırtına da etkili oldu. Fırtına nedeniyle ağaçlar ve çöp konteynerleri devrildi. Zaman zaman etkisini artıran yağmur sebebiyle de birçok noktada su birikintisi oluştu, başta sürücüler olmak üzere vatandaşlar zor anlar yaşadı. Fırtınanın etkisi ile Konyaaltı Caddesi'ndeki sahil şeridi, dev dalgalara teslim oldu. Sahildeki plaj işletmelerinin şemsiyeleri yırtıldı. Boyu zaman zaman 5-6 metreyi aşan dalgalar, sahil şeridine vururken, dalgaları izlemeye gelenler o anları cep telefonlarıyla görüntüledi. Lodos nedeniyle sahile defineciler de akın etti. Ellerinde elektronik dedektörlerle dalgaların aşındırdığı sahilde yürüyerek değerli eşya arayanlar, rüzgara ve yağmura aldırış etmedi.

588ed27996e5b58815426bbd03dea0cb.jpg

İLK KAR YAĞDI

Antalya'nın zirvesi olarak bilinen Saklıkent Kayak Merkezi'ne de ilk kar yağdı. Kayak merkezi, dakikalar içinde beyazla kaplandı. Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre son 24 saatte Kepez ilçesine 65,5, Muratpaşa'ya 55,5, Serik'e 42 kilogram yağış düştü. Rüzgarın hızı ise Kumluca'da 71,3, Kemer'de 66, Konyaaltı'nda 60 kilometre olarak ölçüldü. Antalya'da hayatı olumsuz etkileyen yağmur ve fırtınanın akşam saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi bekleniyor.

OTOMOBİLİN ÜZERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ

Antalya'da yağışla birlikte etkili olan fırtınada Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi'nde park halindeki otomobilin üzerine gövdesinden kırılan ağaç devrildi. Hasar gören aracın sahipleri, durumu itfaiyeye bildirdi. İhbarla birlikte adrese gelen ekipler, aracın üstündeki ağacı indirip, kestikten sonra yolu trafiğe açtı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.