Araba fiyatlarına yeni düzenleme: Zam yapamayacaklar

Araba fiyatlarına yeni düzenleme: Zam yapamayacaklar

Ticaret Bakanlığı, otomotiv fiyatları için harekete geçti. Yapılan yeni çalışmaya göre, bayiler aracı aldıktan sonra fiyatlara zam yapamayacak. Ayrıca ön ödeme ile ilgili de sınır getirilecek. İşte detaylar...

Otomotiv piyasasındaki fahiş fiyat artışı ve stokçuluk sorununa karşı Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yeni düzenleme üzerinde çalışan bakanlık, sert tedbirler getirecek. Söz konusu düzenlemenin detayları netleşmeye başladı. İşte detaylar...

otomobil.jpg

BAYİLER ZAM YAPAMAYACAK

Ticaret Bakanlığının hazırladığı taslak düzenlemeye göre bayiler, araçları teslim aldıktan sonra ve vergileri ödendikten sonra fiyat artışı yapamayacak. Ayrıca bayiler, vergisi ödenen arabayı 15 gün içinde alıcıya teslim etmek zorunda olacak.

Araba satışında vatandaşlardan en fazla satış fiyatının yüzde 10'u kadar ön ödeme alınabilecek. Vatandaşlar, taşıt faturası düzenlenene kadar gerekçe göstermeden ve ceza ödemeden ön ödemeli taşıt satış sözleşmesinden cayabilecek.

araba.jpg

DİSTRİBÜTÖRLERE DE DÜZENLEME GELİYOR

Renault, Tesla, Mercedes, BMW, Audi, Peugeot gibi yabancı markaların Türkiye’deki satış ve dağıtımını yapan distribütörleri için de önemli yükümlülükler gelecek.

Distribütörlerin olası fiyat değişimlerini 3 gün önceden bayiye bildirmesi gerekecek. Ayrıca fatura tarihinden sonra zam yapılamayacak. Distribütörler arabaları 15 gün içinde bayiye teslim etmek zorunda olacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.