Arda Güler mi? Salih Özcan mı? Şampiyonlar Ligi’ni kazanan taraf tarih yazacak?

Arda Güler mi? Salih Özcan mı? Şampiyonlar Ligi’ni kazanan taraf tarih yazacak?

Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkan Dortmund ve Real Madrid’de oynayan Arda Güler ve Salih Özcan, bu arenada final oynayacak olan 6. ve 7. futbolcular olacak. Kazanan taraf ise tarihte Şampiyonlar Ligi kupasına ulaşan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçecek

Dünya futbolunun iki numaralı kupası Şampiyonlar Ligi’nde final heyecanı yaklaşıyor. Son Dörde kalan takımlar arasında Real Madrid, Bayern Münih, Borissia Dortmund ve Paris Saint Germain’in yer aldığı yarı final maçlarında da sonuçlar belli oldu. Finale çıkan Real Madrid ve Borissia Dortmund’da forma giyen Arda Güler ve Salih Özcan da bir ilke hazırlanıyor. Öte yandan geçen sene final oynayan Hakan Çalhanoğlu’nun ardından bir kez daha Şampiyonlar Ligi finalinde oynayacak Arda ve Salih, bir kez daha Şampiyonlar Ligi finalinde oynayan Türk futbolcuları merak ettirdi. İşte dünyanın iki numaralı kupasında final oynayan Türk futbolcular:

arda-guler-salih-ozcan-1.jpg

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNDE OYNAYAN TÜRK FUTBOLCULAR KİM?

Şampiyonlar Ligi, kupa ve organizasyon olarak dünya futbolunun iki numaralı organizasyonu olarak nitelendiriliyor. Dolayısıyla orada oynayan Türk kulüpleri kadar, farklı takımlarda oynamayasına rağmen orada mücadelede eden Türk futbolcular da gurur veriyor. Bu zamana kadar herhangi bir Türk takımı üst kulvarlarda mücadelede edemese de bazı Türk futbolcular Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyme heyecanı yaşadı. Fenerbahçe ve Galatasaray’da en fazla çeyrek final oynama fırsatı buldu. Peki, Şampiyonlar Ligi finalinde oynayan Türk futbolcular kim? Hangi Türk oyuncu Şampiyonlar Ligi finali oynadı? Hadi hep birlikte inceleyelim:

HANGİ TÜRK OYUNCU ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ OYNADI?

Şampiyonlar Ligi finalinde oynayan az sayıda Türk futbolcu vardır. Bu gururu yaşayan ilk Türk futbolcu Yıldıray Baştürk oldu. 2001-02 sezonunda Bayer Leverkusen forması ile Şampiyonlar Ligi finalinde mücadele etti. İkinci oyuncu ise Hamit Altıntop oldu. Üçüncü isim Nuri Şahin olurken, Şampiyonlar Ligi finalinde finale çıkan dördüncü Türk futbolcu Atletico Madrid formasıyla Arda Turan oldu. Ancak Arda, sakatlığı sebebiyle bu maçta forma giyemedi. Son olarak ise Inter forması ile Hakan Çalhanoğlu final oynasa da kupaya hiçbir Türk futbolcu ulaşamadı. Bu sene finalde karşı karşıya gelecek olan Arda Güler ve Salih Özcan, bu sene bir ilke imza atarak kupaya ulaşan ilk Türk futbolcu olmak için mücadele edecek.

arda-guler-salih-ozcan-2.jpg

YILDIRAY BAŞTÜRK (BAYERN LEVERKUSEN) – 2001-2002

Almanya'da Bochum'da gösterdiği yüksek performansla adı daha iyi kulüplerle anılmaya başlanan Yıldıray Baştürk, 2001 senesinde Bayer Leverkusen'e transfer olmuştu. Teknik direktör Toppmöller'in sisteminde önemli bir yer tutan oyuncu, Alman ekibindeki ilk sezonda Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterdi. Grup maçlarında Barcelona'ya bir de gol atan Yıldıray, yarı finalde Manchester United'a atılan üç golün ikisinin asistini yapmıştı. Finalde oynayan ilk Türk oyuncu olan Yıldıray Baştürk, bu maçın Real Madrid'e kaybedilmesine engel olamadı ve Leverkusen o sezon, üç kulvarda finale kaldıkları sezonu kupasız tamamladı.

arda-guler-salih-ozcan-3.jpg

HAMİT ALTINTOP (BAYERN MÜNİH) – 2009-2010

Kariyerinde Schalke 04, Bayern Münih, Real Madrid ve Galatasaray gibi hep üst düzey takımlarda forma giyen Hamit Altıntop, 2010 senesinde Bayern Münih forması ile Şampiyonlar Ligi Finali'nde forma giyen ikinci Türk futbolcu oldu. Finalde mücadele eden ikinci Türk oyuncu olan Hamit, bu maçta daha sonra takım arkadaşı olacak olan Wesley Sneijder'in beyni olduğu Inter'e 2-0 yenilerek kupayı kaldıramadı ve Şampiyonlar Ligi madalyasını ilk kez takan Türk oyuncu olma unvanını elde edemedi.

arda-guler-salih-ozcan-4.jpg

NURİ ŞAHİN (BORUSSİA DORTMUND) – 2012-2013

Borussia Dortmund'da 2010-2011 sezonunda harika bir sezon geçiren Nuri Şahin, Bundesliga'da şampiyonluk yaşamış ve ligin en iyi oyuncusu seçilmişti. Bu başarıdan sonra Real Madrid'İn dikkatlerini üzerine çeken oyuncu 10 milyon Euro'ya İspanyol devine transfer olmuştu. Ancak burada sakatlıklar sebebi ile çok fazla forma şansı bulamamıştı. 2012-2013 sezonu başında İngiltere'nin köklü kulübü Liverpool'a kiralık olarak giden oyuncu, devre arasında oradan da ayrılmış bu sefer parladığı takım olan Dortmund'a kiralık olarak geri dönmüştü. Eski takımında tekrar formunu bulan Nuri, Dortmund ile Real Madrid'i eleyerek Şampiyonlar Ligi Finali'ne yükseldi. Finalde oyuna sonradan giren Nuri, takımının Bayern Münih'e kaybetmesine engel olamadı ve kupada finale yükselip madalyayı alamayan oyuncular arasına ismini yazdırdı.

arda-guler-salih-ozcan-6.jpg

ARDA TURAN (ATLETİCO MADRİD) – 2013-2014

Galatasaray’da büyük bir sıçrayış yaşayarak İspanyol ekibi Altetico Madrid’e transfer olan Arda Turan, İspanya’da ilk sezonundan itibaren göze hoş gelen futboluyla beğeni topladı. Daha sonra Atletico formasıyla takımdaki yerini sağlamlaştıran Arda Turan, takımıyla beraber 2013-14 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne yükselme başarısı yakalamıştı. Fakat maç öncesi sakatlığı bulunan Arda, o maçta kadroya alınmamıştı. Arda Turan, Diego Simeone’nin bu kararının ardından üzüldüğünü belirtmişti. Arda, eğer Real Madrid’e karşı forma giyebilseydi; Türkiye’de doğmuş, Türkiye’de yetişmiş ve Şampiyonlar Ligi finalinde forma giymiş ilk ve tek futbolcu olacaktı.

arda-guler-salih-ozcan-5.jpg

HAKAN ÇALHANOĞLU (INTER) – 2022-2023

A Milli Takımın 10 numarası olan Hakan Çalhanoğlu, Almanya’da tüm dikkatleri üzerine çekerek önemli takımlara transfer oldu. Daha sonra İtalya’ya geçen Hakan, Milan forması giydi. Milan’dan İnter’e geçen Hakan Çalhanoğlu, İnter formasıyla eski takımı Milan’ı yarı finalde eledi ve Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi. Hakan, bu başarısıyla bu kulvarda top oynayacak dördüncü futbolcu olacak.

arda-guler-salih-ozcan-manset.jpg

ARDA GÜLER (REAL MADRİD) VE SALİH ÖZCAN (BORİSSİA DORTMUND) - 2023-2024

Geçen yıl Real Madrid’e transfer olan Arda Güler ve Dortmund’da güzel işlere imza atan Salih Özcan, Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe’de oynadığı dönemde dünyada büyük yankı uyandıran ve dünya devi Real Madrid’e transfer olan Güler ve Almanya’da gösterdiği başarı ile Dortmund’un orta sahasının önemli figürü olan Özcan birbiriyle mücadele edecekken, kazanan taraf Türk futbol tarihi adına yeni bir tarih yazacak. Kupayı kazanan taraf, Şampiyonlar Ligi kupasına ulaşan ilk Türk futbolcu olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.