Arsen Zakharyan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Arsen Zakharyan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Süper Lig’de lider Galatasaray, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Transfer gündemindeki Arsen Zakharyan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Kadro derinliğine önem veren ve teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda transferde atağa kalkan Galatasaray, Zakharyan transferini bitirmek üzere. Peki, Arsen Zakharyan kimdir, nereli, kaç yaşında?

ARSEN ZAKHARYAN’IN KARİYERİ

26 Mayıs 2003 tarihinde Rusya’nın Samara şehrinde doğan Arsen Zakharyan, kariyerinde Akron Konoplev, Dinamo Moskova altyapısı ve Dinamo Moskova A takımında oynadı. FK Dinamo Moskova takımında orta Saha bölgesinde forma giyen genç futbolcu, bu sezon Moskova ekibiyle çıktığı 22 maçta 3 gol ve 6 asist kaydetti. 2021 yılından bu yana giydiği Rusya Milli takımı formasını ise 6 karşılaşmada terletti. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 15 Milyon Euro olan Zakharyan, 15 Mart 2021'de, Rusya U21'in 2021 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası kadrosuna seçildi ve Rusya kadrosuna seçilen en genç oyuncu oldu. Genç futbolcu, Rusya U21’de en genç golcü ve UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası tarihindeki en genç golcü unvanlarına sahip.

DİNAMO MOSKOVA İLE ANLAŞMAYA VARILDI

Galatasaray, Rus ekibi Dinamo Moskova'nın parlayan genç yıldızı Arsen Zakharyan'ın transferinde mutlu sona bir adım daha yaklaştı. Sarı-Kırmızılılar, yapılan son görüşmelerin ardından hem 19'luk yıldız hem de oyuncunun kulübü Dinamo Moskova ile anlaşmaya vardı. Galatasaray, oyuncunun transferini 8 milyon euro + 2,5 milyon euro bonus karşılığında bitirmeyi planlıyor.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.