İsmet TAŞ

İsmet TAŞ

“Aşçılarımız birleşiyor”

“Aşçılarımız birleşiyor”

Demokrasinin olmazsa olmaz en önemli unsurlarından biri de,  Sivil Toplum Kuruluşlarıdır.

Dünya da olduğu gibi ülkemizde de demokrasimiz geliştikçe sivil toplum kuruluşları da etkinliğini gün geçtikçe artırmakta, toplumun her kesimi kendini ifade edebilme fırsatı bulmaktadır.

Dolayısı ile tek seslilikten çok sesliliğe doğru Türkiye emin adımlarla ilerlemektedir. 

Her ne kadar demokrasimizin eksiklikleri varsa da, herkesin düşüncesini ifade etme özgürlüğünün olması kadar mükemmel bir şey yok.

İşte bu anlamda, bu güne kadar ciddi bir şekilde adlarını duyuramayan, kendilerini istedikleri gibi ifade edemeyen, mutfaklarda harikalar yaratan, bizlere her ortamda en sağlıklı, damak tadımıza hitap eden ürünler sergileyen, ancak tevazu ve alçak gönüllüklerinden dolayı yeteri kadar hak ettikleri yerde olamayan,  ilgi ve alaka göremeyen, aşçılarımız,  güçlü bir birliktelikle , “Sizlerin hayatında çok önemli yerimiz olan bizler buradayız” demek için, “Dünya Aşçılar Birliği Vakfı” nı hayata geçirmeye karar verdiler. 

Yüreklerinde sadece sevgi, şefkat, merhamet ve güzel ürünler ortaya koymaktan başka hiçbir duyguyu barındırmayan bu insanlar, bir araya gelirken, kim başkan olmuş kim yönetimde bulunacakmış hiç birinin umurunda değil. Her başkan bir üye, her üye bir başkan anlayışına sahipler. Her biri her görevi küçümsemeden hakkıyla yerine getirecek donanıma sahipler. 

Yetenek ve becerilerini sergilerken, Türk Mutfağını, dünya mutfakları arasında ilk sıraya oturtmak en büyük hedefleri.

Bu anlamda dünyanın en ücra köşesine Türk Bayrağını dikme heyecanına sahipler. Bu yaparken, paneller, sempozyumlar, yarışmalar, panayırlar, fuarlar düzenleyerek, seslerinin çok daha gür bir şekilde bütün dünyada çınlamasını gerçekleştirmek için her türlü aktivite de bulunacaklar.

Aşçılarımız, sosyal sorumluluk projeler kapsamında, halkımızın birçok acil ihtiyaçlarına cevap verebilecek sosyal sorumluluk projeleri yapmak için şimdiden kolları sıvadılar. Her birinin yüzünde inanılmaz büyük bir mutluluk ve heyecan var. Sadece şunu söylüyorlar. “Halkımız Bizi Takip Etsin. Onlara Çok Büyük Sürprizlerimiz Var”.

Belli ki her şeyi baştan açıklayıp işin heyecanını kaybetmek istemiyorlar. 

Yüzlerce aşçımızdan tek bir ses var; “Birlikten güç doğar sözüne olan inancımız tamdır. Birliğimizi kimse bozamayacak. Sevgi dolu yüreklerimiz sadece Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkması için çarpacak. Çorbada bizimde tuzumuz olacak. “

“Dünya Aşçılar Birliği Vakfı” adı altında bir araya gelmeyi düşünen aşçılarımız, öncelikle üyeleri arasında sosyal yardımlaşmayı hedeflemektedirler.  Bunu da klasik bir sözle dile getiriyorlar. “Hepimiz birimiz,  birimiz hepimiz için. Birimizin derdi, sorunu, sıkıntısı hepimizindir. Çözümü için fedakârlıkta sınır tanımayacağız, en üst düzeyde paylaşacağız. Birimizin sevinci hepimizin sevinci, paylaşarak çoğaltacağız. Mutlu bir geleceği birlikte tesis edeceğiz.  Ego, kin, nefret, öfke, çekememezlik, haset gibi olumsuz bütün duyguları yok ettik. Dilimiz sevgi dili olacak. Ürünlerimizi sunarken, sizlerin sağlığını kendi sağlığımızdan üstün tuttuğumuzu her fırsatta hissedeceksiniz. Bu BİRLİK sayesinde, aşçılarımız, dünya aşçılarının önünde yürüyecek, Bayrağımız gönlerden hiç inmeyecektir.”
Heyecan dorukta her birinin gözlerinde, büyük bir sevinç ve mutluluk var. “Bende varım, bende buradayım”  diyerek güçlerine güç katıyorlar. 

Aşçılarımız bir şeyin altını ısrarla çiziyorlar. “Bizim siyasetle, politikayla işimiz olmayacak. Arkadaşlarımızın siyasi ve ideolojik düşünceleri elbette olacak,  ancak bunlar kendilerinde saklı kalacak. Hiçbir faaliyet ve programımızda siyasetin izine rastlayamayacaksınız. Bizim işimiz ülkeyi yönetmek veya yönetimi yönlendirmek değil, yetenek ve becerilerimizle, ülkemize ve halkımıza hizmet ederek, dünya da hak ettiğimiz yeri almaktır. Biz siyaset üstüyüz, biz partiler üstüyüz. Kimsenin ön ve arka bahçesi değiliz, olmayacağız da. İçimizde toplumun her katmanından arkadaşımız olacak. Farklı siyasi görüşlere sahip insanlarda olacak. Ama asla bu görüşler, ne çalışmalarımıza ne de faaliyetlerimize yansımayacak.”

Ve aşçılarımız hep bir ağızdan haykırıyorlar;

BİRLİKTEYİZ, GÜÇLÜYÜZ, BAŞARACAĞIZ..

Aşçılarımızın özel bir ricasını buradan iletmek istiyorum. Diyorlar ki, “Dünya Aşçılar Birliği Vakfı’nın kuruluş aşamasında olağanüstü büyük bir fedakârlık örneği göstererek, bizlere önderlik yapan, Başkan, Şef Fatma Bayrak’a en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. “ Bizde Fatma Hanımı gayretlerinden dolayı alkışlıyor, başarılarının devamını diliyoruz.  

Kurulacak olan, DÜNYA AŞÇILAR BİRLİĞİ VAKFI nı en derin kalbi muhabbetlerimizle kutluyoruz.   Türkiye sevdalısı olan aşçılarımızın bayrak yarışında yanlarında olacağımızı def’aten deklere ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR