Aslan istatistikleriyle fark yaratıyor

Aslan istatistikleriyle fark yaratıyor

Süper Lig’de son zamanların en formda takımı olan ve ligde liderliğini sürdüren Galatasaray, ilginç istatistikleriyle de dikkat çekiyor.

Kendi evinde Ümraniyespor’u ağırlayan Galatasaray, 51 puanla ligde en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin maç fazlasıyla 7 puan önünde zirvede yer alırken, öne çıkan istatistikleriyle de fark yaratıyor.

GALATASARAY REKOR GELİŞTİRİYOR

Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de ilk yarıların duraklama dakikalarında 45+ sürelerde en fazla gol atan takım konumunda. Son maçta Ümraniyespor'u iç sahada 3-2 ile geçen sarı kırmızılılar, ilk kez tek sezonda üst üste 11 galibiyet almayı başardı.

galatasaray.jpg

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk üst üste 11 galibiyet alarak Fatih Terim ve Mustafa Denizli'yi geçmeyi başardı. Galatasaray, deplasmanlarda bu sezon 24 golle en fazla gol atan takım. Yine deplasmanlarda 79 ile en çok isabetli şut çeken, 20.7 ortalama ile gol beklentisi üreten, ve 8 kez ile kalesini gole kapatan kulüp konumunda bulunuyor. Oynadıkları ilk 10 lig maçı baz alındığında İcardi, en çok gole katkı veren futbolcu durumunda bulunurken, İcardi bu süre zarfında 8 gol, 5 asistlik katkı verdi.

okan-burukss.jpg

Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig değerlendirildiğinde en az deplasman golü yiyen takılar olarak ise, 11 maçla Galatasaray. Sarı kırmızıları ise İspanya devi Barcelona 9 maçla takip ediyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.