Avrupa’nın en kapsamlı turnuvası: Satrancın yıldızları belli oldu

Avrupa’nın en kapsamlı turnuvası: Satrancın yıldızları belli oldu

Türkiye Satranç Federasyonu’nun Antalya’da düzenlediği “2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası” ile Türkiye’nin satranç yıldızları belirledi. Dereceye giren sporcular Milli Takım havuzuna girdi.

Türkiye Satranç Federasyonu’nun Antalya’da düzenlediği “2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası” sona erdi. Düzenlenen şampiyona Avrupa’nın en kapsamlı turnuvası olarak tarihe geçerken, kazanan sporcular milli takım havuzuna girme hakkı kazandı. Şampiyonada Türkiye’nin 81 ilinden ve KKTC’den 2 bin 500’ü sporcu olmak üzere antrenörler, veliler ve satranç severlerden oluşan yaklaşık 10 bin kişi bir araya geldi.

1-005.jpg

HER GEÇEN GÜN BAŞARI ARTIYOR

Şampiyonanın kapanış ve ödül töreninde konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay derece yapan sporcuları kutlayarak, Türk satrancının her geçen gün başarı çıtasını daha da yükseğe taşıdığını söyledi. Ülkenin dört bir yanından katılımın olduğu şampiyonanın, Avrupa’nın en büyük katılımlı şampiyonalarından olduğunun altını çizen Tulay, “Altyapıya yaptığımız yatırımlar, birbiri ardına hayata geçirdiğimiz projeler, çalışmalarımız ülkemizde yediden yetmişe herkesin satranca olan sevgisini besliyor, büyütüyor. Uluslararası turnuvalarda elde ettiğimiz başarılar Türk satrancının satranç dünyasında artık önemli bir yeri olduğu gerçeğine işaret ediyor. Bu başarılara ulaşmamızda bizden desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’a, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Sayın Hakan Aran nezdinde 18 yıldır yol arkadaşımız İş Bankası Ailesine, sponsorlarımıza, turnuvaya emek veren teknik ekibimize, ailelerimize, sporcularımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

2-003.jpg

İŞTE KAZANAN O İSİMLER

TSF tarafından düzenlenen Avrupa’nın en çok katılımlı satranç organizasyonlarından olan şampiyonada 7–12 ve 13-18 yaş grubunda yaklaşık 2 bin 500 satranç sporcusu hamle yaptığı şampiyonanın sonunda dereceye giren sporcular milli takım havuzuna girmeye hak kazandı. Buna göre 7 Yaş Genel Kategorisinde birinci Ömer Taha Dede, ikinci Buğra Gürbüz ve üçüncü Kuzey Gündoğdu, 7 Yaş Kızlar Kategorisinde birinci Göksu Yıldız, ikinci Miray Akıncı ve üçüncü Kumsal İşlek oldu.

Kaynak:Enes Boyacı / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.