Bakan açıkladı: Türkiye tekstilde Avrupa 3’üncüsü

Bakan açıkladı: Türkiye tekstilde Avrupa 3’üncüsü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk hazır giyim ve tekstil sektörüne dair verileri paylaştı. Bolat, “Bugün dünyada Avrupa'nın üçüncü büyük ihracatçısı, dünyanın yedinci büyük ihracatçısı konumuna ulaştık” dedi.

İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı’nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hazır giyim ve tekstil sektöründe Türkiye’nin dünyadaki konumunu açıkladı. Milli gelirdeki yükselişin en önemli sebeplerinden birinin ihracat olduğunu belirten Ömer Bolat, “Uluslararası arenada söz sahibi olmanın yolu, yüksek katma değerli, yenilikçi ve insanların yaşamlarına ayrıcalık katan tasarımlardan geçmektedir. Bugün tekstil ve konfeksiyon sektöründe Avrupa'nın 3. büyük ihracatçısı, dünyanın 7. büyük ihracatçısı konumuna ulaştık. Hazır giyimde, 20,6 milyar dolar, tekstilde de 12,3 milyar dolar ihracat ile toplamda yaklaşık 33 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik” dedi.

qweq.jpg

30 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk sanayisini ilk ateşleyen sektörün tekstil ardından da hazır giyim olduğunu belirterek, “Türkiye’nin milli gelirinin 1 trilyon 75 milyar dolar ve kişi başına milli gelirimiz de 12 bin 500 dolar oldu. Bunun en önemli sebeplerinden birisi ihracattaki başarıdır. İhracatımızı 2023 yılında, dünya ihracatı-ithalatı gerilemesine rağmen %0,64 lük bir artışla 256 milyar dolara ulaştırdık bu da Cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayda geçti. Uluslararası arenada söz sahibi olmanın yolu, yüksek katma değerli, yenilikçi ve insanların yaşamlarına ayrıcalık katan tasarımlardan geçmektedir. Bugün tekstil ve konfeksiyon sektöründe Avrupa'nın 3. büyük ihracatçısı, dünyanın 7. büyük ihracatçısı konumuna ulaştık. Hazır giyimde, 20,6 milyar dolar, tekstilde de 12,3 milyar dolar ihracat ile toplamda yaklaşık 33 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik” dedi.

asdad.jpg

DAHA FAZLA MARKALAŞMA VURGUSU

Ömer Bolat, “Demek ki Türkiye'nin toplam ihracatında aşağı yukarı yüzde 13-14’lük pay oluşturuyor. Sektörün en büyük katkısı istihdama, katma değere ve vergi gelirlerinin artmasına… Pamuk üreticisi olmamız, hedef pazarlara yakın olmamız, 2 günde mal teslim edebilmemiz, geniş ürün yelpazemiz ve özgün tasarımlarımız bu başarıda önemli bir rol oynadı. Bundan sonra da yol haritası belli; daha fazla tasarım, daha fazla markalaşma, daha hızlı teslimat” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.