Bakan Tekin ağzından kaçırdı: Üniversite sınav formatı değişiyor mu?

Bakan Tekin ağzından kaçırdı: Üniversite sınav formatı değişiyor mu?

Haziran ayında gerçekleştirilecek olan üniversite sınavı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı bir okul gezisinde üniversite sınavları ile ilgili dikkat çekici bir ifade kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, yaptığı bir okul gezisinde liseli gençlerle sohbet ederek onların sorularına yanıt verdi. Öğrencilerle eğlenceli vakit geçiren Tekin’in üniversite sınavına dair verdiği yanıt ise dikkatleri çekti. Öğrencilerin okul sınavlarının klasik ancak üniversite sınavının test olduğuna dair sorusuna cevap veren Yusuf Tekin, gülerek “şimdilik” dedi. Öğrenciler bakanın bu cevabını şaşkın bakışlarla karşılarken, o anlar Tekin’in sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

bakan-tekin-2.jpg

“AĞZIMDAN BİR ŞEY KAÇIRDIM”

Okul ziyaretinde sınıflardan birine girerek gençlerin sorularını yanıtlayan Bakan Tekin, öğrenci gençlerle eğlenceli anlar yaşadı. Öğrenci gençler; klasik şekilde yapılan sınavlarda zorluk yaşadıklarını belirtirken, Bakan Tekin “bence klasik devam edelim” şeklinde karşılık veriyor. Bakanın bu cevabına “Hocam ama şöyle bir şey; şimdi klasik görüyoruz ya sınavı, YKS neden test” sorusuyla cevapsız bırakmayan öğrencilere bakandan gelen cevap dikkatleri üzerine çekti. Bakan Tekin, öğrencilerin bu sorusunu ağzımdan kaçırdım diyerek “Şimdilik” diye cevapladı. O anlar Yusuf Tekin’in sosyal medya hesaplarında paylaşılırken videonun altına onlarca yorum geldi. İşte o anlar:

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.