Bakan Tekin duyurdu: Müfredata yeni ders eklendi

Bakan Tekin duyurdu: Müfredata yeni ders eklendi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türk Toplumunda Aile" adlı seçmeli dersin müfredata eklendiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayınında 2023-2024 yeni eğitim öğretim yılı için değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Tekin, müfredata yeni bir seçmeli ders eklendiğini söyledi. Tekin, "Türk Toplumunda Aile"' adlı dersin müfredata ve seçmeli dersler arasına katıldığını açıkladı.

Yeni müfredat çalışmalarının içerisinde aile konusuna daha fazla öncelik vereceklerini söyleyen Tekin, "Bizi biz yapan değerler her neyse gelecek kuşaklara aksettirebilmek istiyoruz. Bu anlamda hem müfredatımızın içine hem de seçmeli derslerimizin içerisinde "Türk Toplumunda Aile" diye bir ders koyduk." dedi.

ÖĞRETMEN ALIMLARINA KAMERALI SİSTEM

Öğretmen alımlarında yapılacak mülakatların kamera kaydı altına alınacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Her bir öğretmen adayı arkadaşımızdan tesadüfi örneklem yoluyla elektronik ortamda hazırlanmış soru sorulacak. Öğrencilere ders anlatır gibi anlatacak. Karşısında arkadaşlarımız olacak, aralarında uzman ve başöğretmenden oluşan komisyon. Sürecin sonucunda öğretmen arkadaşlarımızın neyi ölçeceğine dair kılavuzumuz var." dedi ve sözlerine şunları ekledi:

"Sonrasında da 45 dakikanın son kısmı öğretmen adayı arkadaşımız kendi sınavıyla ilgili olarak bir yazılı cevap da verecek. Mülakatın içerisinde kayıt olması açısından. Bütün sınav kamera kaydıyla kayıt altına alınacak."

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.