Bakanlık açıkladı: Ankara sokaklarında korkunç rakam, Tam 90 bin…

Bakanlık açıkladı: Ankara sokaklarında korkunç rakam, Tam 90 bin…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı üç büyükşehirdeki sokak köpeği sayısını açıkladı. Başkent sokaklarında korkunç rakam ortaya çıktı. Tam 90 bin başıboş sokak köpeği ile başkent üçüncü sırada yer aldı.

Bakanlık verilerine göre Ankara sokaklarında 90 bin başıboş sokak köpeği dolaşıyor. Türkiye’de yaklaşık 700 bin olarak açıklanan sokak köpeği sayısında başkent üç büyükşehir arasında 3’üncü sırada bulunuyor. En fazla sokak köpeği ise 450 bin ile İzmir’de…

kopek3.jpg

NET RAKAM 668 BİN 900

Ankara, İzmir ve İstanbul’daki sokak köpeği rakamları ile Türkiye’deki hayvan bakımevi, hayvan hastanesi sayıları açıklayan Bakanlık verileri TBMM Dilekçe Komisyonuna ulaştı. Verilere göre Türkiye’de 326 hayvan bakımevi ve 33 hayvan hastanesi bulunurken; son 5 yılda 1 milyon 310 bin 108 köpek kısırlaştırıldı, 2 milyon 704 bin 768’i aşılanıp rehabilite edildi, 274 bin 940’ı ise sahiplendirildi. Türkiye’nin 3 büyükşehrinde toplam 668 bin 900 başıboş sokak köpeği bulunması ise dikkat çekti.

mahallekopek2.jpg

ANKARA 3’ÜNCÜ SIRADA

Bakanlık verilerine göre 3 büyükşehir arasında Ankara 90 bin başıboş köpek sayısıyla üçüncü sırada yer aldı. İzmir’de 450 bin başıboş köpek sayısıyla ilk sırada yer alırken; onu 128 bin 900 başıboş sokak köpeği sayısıyla İstanbul takip etti. Ankara ise 90 bin başıboş köpek sayısıyla üçüncü sırada yer aldı.

SON 15 GÜNDE 2 YARALANMA

Ankara’da yaşanan son başıboş sokak köpeği saldırılarında ise Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 12 yaşındaki Y.A sahipsiz köpekten kaçarken bina kapısının camına çarparak yaralandı. Mamak’ta ise 15 yaşındaki E.A’ya saldıran başıboş köpekler çocuğun yaralanmasına neden oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.