Banka şube müdürü yetkisini kullanarak zimmetine 9 milyon TL geçirdi

Banka şube müdürü yetkisini kullanarak zimmetine 9 milyon TL geçirdi

Eskişehir’de Ayşe Pelin Üner, özel bir bankanın şube müdürü olarak çalışıyordu. Üner’in zimmetine yaklaşık 9 milyon TL geçirdiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan Ayşe Pelin Üner, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Eskişehir’de banka şube müdürü Ayşe Pelin Üner, zimmetine 9 milyon TL geçirmesinin ardından gözaltına alındı. Ayşe Pelin Üner ‘zimmet’ suçundan tutuklandı.

Eskişehir’de bir özel bir bankanın şube müdürlüğünü yapan Ayşe Pelin Üner, banka hesaplarında yapılan incelemenin sonrasında zimmetine para geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Üner, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne götürüldü. Hâkimlik, hesaplarda yapılan ilk tespitlere göre yaklaşık 9 milyon TL’yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi.

bankaci-ayse-pelin-uner.jpg

TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, özel bir bankada görevli şube müdürü Üner’in konumu itibariyle yetkisini kullanarak kendi uhdesine para aktardığı aktarıldı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Eskişehir'de özel bir bankada müdür olarak görev yapan şahsın bankada bulunduğu konum itibarıyla yetkisini kullanarak kendi uhdesine para aktardığı iddiası ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında; şüpheli dün gözaltına alınmış, bugün Cumhuriyet savcısı tarafından alınan ifadesinden sonra ‘zimmet’ suçundan tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş olup, Sulh Ceza Hakimliğinde gerçekleştirilen sorgu neticesinde Hakimlik tarafından şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Özel bankanın hesaplarındaki inceleme ve soruşturma devam ediyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.