Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Başkan Tuna bir noktada kucaklayıcı olamadı

Başkan Tuna bir noktada kucaklayıcı olamadı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Melih Gökçek'ten devralan Mustafa Tuna, kısa zamanda güzel işlere imza attı.
Başkan Tuna,  hayata geçirdiği projelerle herkesin takdirini kazandı ve her kesime kucak açtı.
Başkan Tuna her seferinde Ankara'nın artık "ortak akıl"la yönetileceğinin altını çizmeye başladı. 
Yaşanan onca güzel şeye rağmen Başkan Mustafa Tuna'nın bir noktada yanlış yaptığını düşünüyorum! 
Ne mi?
Bakın, Ankara'da ulusal gazetelerin Başkent eklerini de sayarsak günlük çıkan 20'ye yakın yerel gazete var. Haftalık ve aylık çıkan gazeteler ile internet sitelerini de dahil edersek Başkent'in nabzını tutan onlarca medya kuruluşunun olduğunu görüyoruz. Hepsi birbirinden değerli basın çalışanı. Hepsi, Ankara'da yaşananlara kayıtsız kalmayarak sayfalarında yaşananlara genişçe ver veriyor, özel haber çıkartıyor.
Ancak Başkan Tuna, her kesimde birleştirici olmasına rağmen bu başarısını basın kuruluşları arasında sağlayamadı. Başkan Tuna, nedendir bilinmez en fazla 3-4 medya kuruluşuna konuşmayı ya da onları ziyaret etmeyi sürdürüyor. 
Sanki Ankara'daki diğer basın kuruluşları görmezden geliniyor. 
Bu konuda meslektaşlarımız arasında büyük bir rahatsızlığın olduğunu biliyorum. Herkes Ankara için çalışıyor, her medya kuruluşu farklı bir kitleye hitap ediyor. Bu anlamda medya kuruluşları arasında ayrım yapılması ya da seçici davranılması bilesiniz ki basın çalışanlarını üzüyor ve sektörü de yaralıyor.
"Ortak akılla Ankara'yı yöneteceğiz ve her kesimi kucaklayacağız" ifadeleri kullanılırken medya kuruluşları arasında ayrım yapıldığı algısının oluşması inanın hiç yakışmıyor.   
Tabi ki burada art niyet olduğunu düşünmüyoruz. Bazı şeyler gözden kaçırılmış olabilir. 
Başkan Tuna'nın burada herkese eşit mesafede yaklaşması gerekiyor. 

Bu arada bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Gece-gündüz demeden kamuoyu adına çalışan değerli meslektaşlarımızı kutluyorum.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR