Adem Orman

Adem Orman

Başkent Ayakta

Başkent Ayakta

Afrin’de gece gündüz demeden mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimize tüm Türkiye’de  olduğu gibi Başkent’te de destek büyük. Belediyeler sendikalar sivil toplum kuruluşları küçüğünden büyüğüne herkes elinden geleni yapmak için gece gündüz uğraşıyor.
Bu desteğe şahit olduklarımdan yalnızca birkaçına değinmek istedim.

Dün Ostim esnaflarından bir gurup sanayicinin ürettiği İHA teslim törenine katıldık. 
Zeytin Dalı Harekatı'na destek için 3 adet İHA üretilerek OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, tarafından askeri yetkililere teslim edildi. İvedik OSB yönetimi "Devletimizin ve Milletimizin bekası adına yürütülen, 'Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçiğimizin yanında olduğunu göstermek için ostim bölgesinde üretilen milli ve yerli insansız hava araçlarını Kahraman Ordumuza armağan ediyoruz.’ dedi. Oradaki asker millet kaynaşmasına şahit oldum tamda istenen buydu. 

Mustafa Ak’ın başkanlığındaki Keçiören Belediyesi  "Mehmetçiğin yanındayız, Belediyemizden bayrağınızı alın, iş yerinizi, evinizi donatın" adıyla ilk kampanyayı başlattı. Herkesin iş yerini ve evini bayraklarla donatması için ücretsiz binlerce Türk Bayrağı dağıtan Belediye, milli duyarlılık oluşturarak 7'den 77'ye herkesi operasyona destek vermeye davet etmesi! 

Pursaklar Belediyesi’nin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'e hızla ilerleyen Mehmetçik'e destek yürüyüşünde 10 binlerin ayaklanması Cuma namazı Kur'anı Kerim tilaveti ile başlayan yürüyüş Pursaklar Şehitliği'nde yapılan dualar!

Akyurt Belediyesi’nin Afrin’deki Zeytindalı Harekatı’nda şehit olan kahraman Mehmetçikler için Mevlid-i Şerif okuttu. Dün Cuma namazından önce ilçedeki 3 bin kişilik Seyyid Burhaneddin Camii'nde düzenlenen programa Afrin'de teröristlere göz açtırmayan Mehmetçiğin muzaffer olması için de hep bir ağızdan dua edildi. Mevlid-i Şerif programına katılan vatandaşlara şanlı Türk Bayrağı dağıtıldı. Bu duyarlılığından dolayı başkan Gültekin Ayantaş’ı ve Akyurt Kaymakamlığını tebrik ediyorum.

Elmadağ’dan “Askerime Mektup” adlı program ile o Çocukların yüreklerinden gelerek yazdığı mektuplar, gönüllerinden geçerek aldığı hediyeler askerlerimize ulaştırılmak üzere Garnizon Komutanlığına teslim edildi.

Kızılcahamam Belediyesi’nin Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda toplanıp Şehit Anıt Ağacına kadar yürüyüş yapılıp dualar eşliğinde Afrin Şehitlerimizin Künyeleri Şehitler ağacına astı. Oradan Askerlik Şubesine gidip Afrin harekatına katılmak isteyen gönüllü vatandaşların başvurması Kızılcahamam’da duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Başkan Mesut Akgül öncülüğünde, Mamak Belediyesi’nin Türk Silahlı Kuvvetlerince, Harekâta katılan askerlerin, soğuk havada üşümemesi için Mamak Belediyesi Ahmet Yesevi Aile Merkezi kursiyerleri "Bir Yumak Destek" kampanyası kapsamında hafta boyunca kursiyerlerin ördüğü boyunluk ve atkılar, sınır bölgesinde vatan toprağını koruyan Mehmetçik'e gönderilmesi.

Siteler’de Başkan Hüseyin Taklacı’nın çağrısıyla Siteler'deki esnaflarımızdan artan kan ihtiyacı için adeta seferber olmaları. Kanımız feda olsun diyerek Kızılay'a kan vermek isteyen esnaflar, birbiriyle yarışarak  seyyar araç önünde uzun kuyruklar oluşturmaları.

Daha saymakla yazmakla bitmeyecek niceleri anneler-babalar, çocuklar, öğrenciler, sendika temsilcilikleri 7 den 70’e herkesten destek geldi gelmeye de devam ediyor.

Afrin’de vatanı için onur mücadelesi veren Mehmetçiğe olan destek Ankara’da üst düzeyde. 
Söz konusu vatansa gerisi teferruat.
Allah, Mehmetçiğimize güç kuvvet versin...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR