Erkal Erdogan

Erkal Erdogan

Başkentin su sınavı

Başkentin su sınavı

Bütün kış neredeyse ne zaman kar yağacak? Sorusuyla geçti. Evet karla mücadele belediyeler daha doğrusu şehirler için önemlidir. İnsanların yaşamını etkilememesi hayatın normal akışında seyretmesi en büyük amaçtır. Fakat bahar aylarında yağmur ne zaman yağacak? Sorusunu hiçbir zaman sormazdık ta ki geçtiğimiz haftaya kadar. Ankara’da hafta içi başlayan yağışlar sel felaketi bu soruyu sordurmaya başladı. Peki, Başkentin yağmurla sınavı nasıl geçti? Açıkçası yoğun yağışlarda birçok eksiğimiz olduğunu gördük. Mamak’ta yaşanan selde ise vatandaşların mağduriyetinin kısa zamanda giderilmesi tek teselli noktamız oldu.

İvedik metro istasyonun önü neydi öyle?

Özellikle sosyal medyada vatandaşlar kendi çektikleri videolar haberlerde geniş yer bulurken belediye ekipleri de olağanüstü bir mücadele verdi. Şahsım adına en çok dikkatimi çeken ve yakıştıramadığım videolardan birisi ise İvedik Metro durağı önünde çekileniydi. Tamamen suyla kaplanan metro giriş çıkışı vatandaşların kendi imkanlarıyla bir geçit yapması ve adeta ip cambazlığı yaparak yollarına devam etmesiydi Başkente belki de en yakışmayanı oydu. Başta Mamak olmak üzere Keçiören, Etimesgut, Çankaya yani bütün Ankara sular altında kaldı ve manzaralar karşısında hep şunu düşündüm keşke bu akan suları depolasak sonra yazın barajda ne kadar suyumuz kaldı diye düşünmesek. 

NE ÇOK DEREMİZ VARMIŞ 

Meğer ne çok deremiz varmış. İnsan böyle zamanlarda bir algıda seçicilik yapıyor. Daha önce duyduğum Hoşdere, Kavaklıdere, Bent Deresi, Dikmen Deresi bunlar daha bazıları ve şuan buralar Başkentin en yoğun yerleşim alanlarından. Neden buralar halen dere değil su akması gerekirken neden betonla kaplı bunu da bilmiyoruz. Başımıza bir felaket geldikten sonra ancak bir şeyleri anlıyoruz. Bizim belki de en büyük eksiğimizde bu olabilir mi?   

GÜZEL KARAR 

Malum Mübarek Ramazan Ayı yaklaşıyor. Allah herkese hayırlısıyla yaşayıp bayramı görmeyi nasip etsin. Ve bu günlere yaklaşırken 3 gün önce Ankara Büyükşehir Belediyesi önemli bir karara imza attı. Bütün metro ve Ankaray duraklarında en az bin kişilik iftar ikramı vereceğini açıkladı. Özellikle Büyükşehirlerde vatandaşların iftar vakitlerinde evlerine gitme telaşında ve çalışma telaşında olduğunu düşünürsek hayli önemli bir karar. 1 poğaça 1 su 1 ıslak mendil gayet mütevazı bir menü israfa sebebiyet olmadan ihtiyacı karşılamak en önemlisidir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR