Başkentli gençler "Aybüke Öğretmen" ile buluştu

Başkentli gençler "Aybüke Öğretmen" ile buluştu

Hain bir saldırıda şehit düşen Öğretmen Aybüke Şenay Yalçın’ın hayatının anlatıldığı film olan “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben”, başkentli gençlerle buluştu. Etkinliğe Bakan Bak’ın yanı sıra şehit öğretmenin babası ve erkek kardeşi de katıldı.

Genç yaşta şehit olan Aybüke Öğretmen’in hayatının konu edildiği film olan “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” filmi başkentli gençlerle buluştu. 23 Kasım 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen galasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde vizyona giren “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben”, şu ana kadar 190 binden fazla izleyici sayısına ulaştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde bulunan 71 ildeki gençlik merkezlerinde 15 bin genç tarafından seyredilen filmde eğitimin önemi ve gençlerin bu konuda gösterilen fedakârlıkları görmeleri ve hissedebilmeleri amaçlandı.

bedir-6-001.jpg

Filmin son galası Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe şehit öğretmenin babası ve erkek kardeşinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, filmin senaristi, yapımcısı, oyuncuları ve bine yakın genç katıldı. Konuşmaların ardından izlenen filmde gözyaşları sel oldu.

bedir-3.jpg

“ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ”

Gençlerle buluşulan programda Aybüke Öğretmen özelinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlere “Şehitler Ölmez, vatan bölünmez” diye seslendi. Bakan Bak, “Sizin gibi gençlere güveniyoruz. Sizlerin içerisinden de Aybüke öğretmenler gibi kahramanlar çıkacak. Büyük Türkiye yolunda hizmete devam edeceğiz. Hep beraber bu vatanın gençlerinin neler yaptığını göreceğiz, bu gençlerle bu coğrafyada kimse diz çöktüremeyecek” dedi.

Filmin senaryosunu kaleme alan Uğur Kılıç ise kendisinin de eski bir öğretmen olmasına vurgu yaparak Cumhuriyet tarihinde 200 öğretmen şehit verildiğini ifade etti. Kılıç; konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gençliğinin baharında henüz 23 yaşında, ülkemizin doğusundaki Batman'a bir eğitim meşalesi gibi giden genç öğretmenimiz, oruçluyken şehit edildi. Gençlerimiz filmi izlediğinde, kendilerine medya aracılığıyla verilmeye çalışılan rol modeller yerine Aybüke öğretmeni anlamaya çalışıp örnek alacaklarını umuyoruz.” Konuşmaların ardından salonu dolduran yüzlerce genç ve katılımcılar “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” filmini izledi.

bedir-5.jpg

FİLMDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen gala etkinliği duygusal anlara sahne oldu. Filme katılan ortaokul, lise ve gençlik merkezi öğrencileri; Aybüke Öğretmen’in yaşadıkları karşısında gözyaşlarını tutamadı. Etkinliğe katılan yaklaşık bin kişi, salonun kapısından gözyaşlarını silerek çıktı. Filmin sonunda sahneye çıkan Bakan Bak, şehit öğretmenin babası Sadık Yalçın ve kardeşi Atıf Aybars Yalçın’a Aybüke Öğretmen gibi bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür ederek günün anısına hediye takdiminde bulundu.

bedir-2.jpg

AYBÜKE ŞENAY YALÇIN KİMDİR?

Şenay Aybüke Yalçın, 3 Eylül 1994 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Lise öğrenimini Körfez Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Aybüke öğretmen, o yıllarda Edremit Kültür ve Sanat Derneği’nde müzik eğitimi aldı. Sonrasında ise bu alanda eğitimini devam ettirerek Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Şenay Aybüke Yalçın, 2016 senesinde Batman’ın Kozluk ilçesinde bir liseye öğretmen olarak atandı. 9 Haziran 2017 yılında terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırı sonucunda Kozluk’ta şehit oldu. Şehit Öğretmenin mezarı Çorum’un Osmancık ilçesinde bulunmaktadır.

bedir-4.jpg

bedir-1-001.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.