Adem Orman

Adem Orman

Başkent’te Seçim Yarışı

Başkent’te Seçim Yarışı

Başkent’te hareketli günler yaşanıyor.

Seçimlere 51 gün kaldı AK Parti’ye çok ciddi sayıda aday adaylığı başvurusu yapıldı.
36 milletvekilinin çıkacağı Başkent’te binlerce aday adayı var. 
Çok sayıda sürpriz isimler de bulunuyor.

***
Pursaklar Kaymakamı  Ali İhsan Kara, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, AK Parti İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Çubuk eski Belediye Başkanı Lokman Özden, AK Parti Gölbaşı eski İlçe Başkanı Osman Karaarslan gibi çok sayıda sürpriz isimler var. 

18 yaşında aday adaylığı başvurusunda bulunan isim ise İbrahim Enes Duruay. Yani daha saymakla bitmeyecek birbirinden değerli aday adayları birbiriyle tatlı bir yarış içerisinde. 

Aday adayları, partilerinden aday gösterilmek için kulis yapmaya kendilerini göstermeye başladılar.
Partilerinin teşkilatlarına yoğun bir şekilde ziyaretler gerçekleştiriliyor, partilerin üst kademesinde olan ve sözü geçen kişilere ulaşılmaya çalışılıyor. 

AK Parti’nin bu arada işi çok zor gerçekten birbirinden değerli, başarılı, çalışkan, kendini kanıtlamış, tabanda kabul görmüş aday adayları arasında seçim yapmak zor gerçekten.

Bu süreçte AK Parti’ye zarar verecek kişilerin de aday adayı olduğunu görüyoruz. Temennimiz milletin partisine yani AK Parti’ye zarar verecek bu kişilerin elenmesi… Burada ince elenip sık dokunulmalı gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar zaman kısa olsa da gece-gündüz demeden titiz bir çalışma yapılması gerekiyor. 


Başkent’te dikkat çeken bir aday adayı var ki o da AK Parti Ankara eski İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı…
AK Parti Ankara İl Başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten M. Nedim Yamalı'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine milletvekilliği için görevinden istifa ettiğini biliyoruz.
FETÖ darbe girişiminin Başkent'te püskürtülmesinde önemli bir rol oynayan AK Parti Ankara eski İl Başkanı Nedim Yamalı’nın yeni dönemde Meclis’te bulunması ülkemize ve Başkent’imize büyük bir değer katacaktır. 

24 Haziran'da Yamalı'nın ilk sıralardan seçilerek Meclis'e girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Onun için şimdiden değerli ve çalışkan başkana “hayırlı olsun” demek isterim. 
***

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır" sözleri gençlere daha çok yer vereceğiz sözü gençlerin bugüne kadar siyasetin en önemli öznelerinden biri yaptı. Bu davranış gençlere cesaret özgüven verdi.

Geleceğin Fatih Sultan Mehmet’lerini artık siyaset arenasında görebiliyoruz. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'ın yeğeni 18 yaşındaki İbrahim Enes Duruay, AK Parti Ankara 1. Bölgeden Aday Adayı oldu. Lise 4. sınıf öğrencisi İbrahim Enes Duruay bu cesaretini tebrik ediyorum ve kendisine de çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. 

Siyasete genç yaşta atılan, siyasetin tecrübeli isimleriyle yarışacak olan Duruay’ın, 6 kitabı bir de yayınlanmış belgeseli bulunuyor. Duruay, “Muhalefetin ‘18 yaşındaki çocuktan vekil mi olur?’ söylemine cevap olarak gençlerin de bu işi en güzel şekilde yapabileceğini gösterecektir” diyor. 18 Yaşındaki İbrahim Enes Duruay’ın adaylığını da kesin gibi görüyorum. Böyle parlak gençlerimize yol açılmalı ve siyaset gençleşmeli…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR