Başkentte ucuz yumurta kuyruğu: Emekliler dert yandı

Başkentte ucuz yumurta kuyruğu: Emekliler dert yandı

Gıda sektöründe yaşanan fiyat artışları nedeniyle vatandaşlar ucuz et ve ekmek kuyruğundan sonra şimdi de ucuz yumurta için kuyruğa girdi. Yumurta fiyatlarındaki artışın nedeni Rusya’ya yapılan fazla ihracat olarak yorumlanmıştı.

Enflasyon ve dövizdeki yükseliş girdi maliyetlerini artması yumurta fiyatlarına yansıdı. Başkentte, İş Yurtları Kurumu Halka Açık Satış Mağazası’nda piyasaya göre daha ucuza satılan 30’lu yumurta için vatandaşlar sabah saat 8’de sıraya girdi. Yumurta fiyatlarındaki artış nedeninin Rusya’ya yapılan fazla ihracat olduğu iddia edilmişti.

y4.jpg

EMEKLİLER DERT YANDI

Genellikle emeklilerin girdiği kuyruktaki vatandaşlar, 8.30’da sıraya girdiklerini belirtti. Maaş zamlarını almadan yeni zamlarla karşılaştıklarını söyleyen vatandaşlar, “Yüzde 37’lik zam bize yetmiyor. “Bu mağazalarda fiyatlar piyasaya göre daha uygun, mecburuz yani, emekliyiz” diyerek yumurta zammına tepki gösterdi.

y3.jpg

ZAM HALKA AÇIK SATIŞ MAĞZASI’NA DA UĞRADI

İş Yurtları Mağazası’nda da yumurtaya zam geldi. Bir vatandaş çarşamba günü 30’lu yumurtayı 85 liraya alıp çocuklarına dağıttığını şimdi ise 100 liraya aldığını söyledi. Yumurtanın tanesi burada 3.33 TL’ye gelirken kolisi yaklaşık 132.5 TL’ye satılan marketlerde ise 4.41 TL’den satılıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.