Ahmet Aydınsoy

Ahmet Aydınsoy

Başlıklar tamam, sıra boşluklarda 

Başlıklar tamam, sıra boşluklarda 

Gelecek yüzyıl, eğitimde istenen ve özlenen hedefe ulaşmış Yeni Türkiye'nin yüzyılı olacaktır.

2023 Eğitim Vizyonunda açıklanan hedeflere ulaşmak için biz, eğitimciler olarak her türlü göreve, sorumluluğa hazır olduğumuzu bir kez daha buradan tekrar etmek isteriz.

Başlıklar tamam, şimdi sıra boşluklarda. O boşlukları doldurmaya, alanda uygulama yöntemlerini belirleyip hayata geçişmeye biz varız.

Amerika’yı yeniden keşfetmeye, daha önce hiç söylenmeyeni söylemeye, yapılmayanı yapmaya gerek yok.

Medeniyet köklerimizin derinliklerinde ve dünyanın birçok bölgesinde, eğitim konusunda süreç ve sonuçları itibariyle çok güzel örnekler zaten var. Asıl mesele bu işi bilene bırakmakta. İş bilenin kılıç kuşananın. 

Eğitimden istenen faydayı sağlamak, belirlenen hedeflere en verimli şekilde ulaşmak ve eğitimin değiştiren, dönüştüren gücünü gerçekleştirmek için, eğitimcilere kulak vermek yeterli olacaktır.

Bu köşeden bir çok ayrıntısını anlatmaya çalıştığımız eğitim sistemimizin sorunları ve çözüm önerilerinin önemli bir kısmının 2023 vizyon belgesinde yer alması biz eğitimcileri hem heyecanlandırdı, hemde ümitlendirdi. Eğitimci bir

Bakan ve o bakanın, işin mutfağından gelen sese kulak vermesi, eğitim adına ümitlerimizi yeniden yeşertti.

Dünyanın en gözde meslekleri olarak kabul edilen meslek sahiplerini yetiştiren, hammaddesi ve ürünü insan olan

öğretmenlik mesleğinin değerinin anlaşılması için ilk adım olarak gördüğümüz meslek kanunun oluşturulma vaadi, bizlere büyük moral ve motivasyon kaynağı olacaktır.

3600 ek gösterge, öğretmenlik mesleğinin prestiji için kritik bir eşik mesabesindedir. Ek gösterge, enerjisi tükenmiş, emeklilik bekleyen yüz bin kişinin can simidi olacaktır. Bu da eğitim ordusuna katılacak 100 bin taze kan ve heyecan demektir.

Dünyanın en değerli işini yapan ve sayısı bir milyona ulaşan eğitimcilerin moral ve motivasyonunun düzelmesi, eğitimin her kesiminde büyük bir sinerji oluşturacaktır.

Öğrencilerinin gönlünde taht kuran, ruhuna dokunup en güzel şekilde biçimlendirme gücüne sahip rol model olması gereken öğretmenlerin, çocuğun dünyasında en önemli şahsiyet olması için gerekli çalışmaların yapılması, eğitimde ulaşılmak istenen hedefleri yakalamamızı kolaylaştıracaktır.

İşini severek ve aşkla yapan bir milyon insan, kısa sürede millet olarak şaha kalkmamızda en büyük rolün sahibi olacaktır.

İşin mutfağından gelen eğitimcilerin iş başında olması, bize sadece yıllarımızı değil nesillerimizi kaybettiren yanlış ve kriz kararların önlenmesini sağlayacaktır.

Eğitimde istenen hedeflere ulaşmak, ülkemizi şaha kaldıracaktır. Dinamik ve güçlü eğitim sistemiyle, kişiliği ve kimliği oturmuş, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, düşünen, üreten bir nesil yetiştirme konusunda bugüne kadar yapılan yanlış uygulamalardan derhal vazgeçilecektir.

Gerekli düzenlemelerin işin mutfağından gelen eğitimcilerle yapılması hata yapmamızı engelleyecektir.

Sınav cenderesinden kurtarılmış yeni eğitim sistemi, dershanelere duyulan ihtiyacı tamamen bitirip, okulları eğitimin odağı haline getirecektir.

Sınav kaygısından uzak bir eğitim sisteminde öğrenci kendini tanıyıp gerçekleştirme fırsatı bulacak, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sağlıklı bir yönlendirme ile daha başarılı ve mutlu olacaktır.

Eğitim hayatı boyunca ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirilen bireyler, her türlü olumsuzluklardan uzaklaştırılmış ve korunmuş olacaktır. Böylece, çılgınca tüketen bir toplum olmaktan kurtulup, üreten güçlü ve lider Türkiye'yi hep birlikte inşa etmiş olacağız. 

Bunun için önce eğitim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR