Belediye başkanı suikastla öldürüldü

Belediye başkanı suikastla öldürüldü

Ekvador'da San Vicente kentinin Belediye Başkanı Brigitte Garcia ile Bölge İletişim Direktörü Jairo Loor, uğradıkları suikast sonucu yaşamını yitirdi.

Ekvador'da San Vicente şehrinin Belediye Başkanı Brigitte Garcia, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Merco Press'in aktardığı habere göre, güvenlik krizi nedeniyle iki ayı aşkın süredir olağanüstü halin (OHAL) olduğu Ekvador'da ülkenin en genç belediye başkanı olan 27 yaşındaki Garcia, araçlarında ölü bulundu.

Ekvador Polisi tarafından X platformundan yapılan açıklamada, Garcia ve Loor'un vücutlarında mermi izlerinin tespit edildiği kaydedildi. Polis, maktullere araç içinden ateş edildiğini aktardı.

Eski Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa da X'ten yaptığı açıklamada, Garcia'nın ölüm haberinin kendisini derinden etkilediğini belirterek, "Ailelerinin ne durumda olduğunu hayal edebiliyorum." ifadesini kullandı.

Guayas eyaletindeki Naranjal sahil belediyesinin 29 yaşındaki meclis üyesi Diana Carnero da 7 Şubat'ta kiralık katillerce öldürülmüştü.

Öte yandan iç karışıklığın hakim olduğu ülkede, sosyal medyada çete üyelerince kaçırılan polislerin, başlarına silah dayalı halde Devlet Başkanı Daniel Noboa'dan yardım istedikleri görüntüler paylaşılmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.