Beyaz yakalılar futboldan uzaklaştı: Sorumlusu TFF

Beyaz yakalılar futboldan uzaklaştı: Sorumlusu TFF

Türk futbolundaki gerilimin artması beyaz yakalıları stadyumdan uzaklaştırdı. Araştırmaya göre beyaz yakalılar, futboldaki kalitesizliğin sorumlusu olarak TFF'yi görüyor.

İstanbul merkezli araştırma şirketi AGS Global tarafından yapılan araştırmaya göre, beyaz yakalılar stadyumlardan uzaklaştı.

Türkiye'deki futbol kalitesinden memnun olmayanların oranı yüzde 99 olurken, beyaz yakalılar bunun sorumlusunu TFF (Yüzde 90,2) olarak görüyor. TFF'yi hakemler (Yüzde 71,6), kulüp başkanları (Yüzde 68,6) ve medya (Yüzde 60,8) takip ediyor.

AKTİF KATILIMCI OLMAYI REDDEDİYORLAR

Araştırma şirketinin sahibi Ahmet Güler “Dünyada 750 milyar dolarlık bir hacme ulaşan futbol ekonomisi Türkiye’de kulüplerin kendi arasındaki ve TFF ile kısır tartışmaları nedeniyle asıl ekonomik gücünden çok uzakta yer alıyor" dedi.

Güler, "Türkiye altyapı ve stadyum yatırımlarına rağmen UEFA sıralamasında 9’uncu, maç başına seyirci ortalaması sadece 11 bin civarında. Beyaz yakalılar maalesef futbola karşı iyimser değil ve sistemi adil bulmuyor. Taraftar olarak eski alışkanlıklarını sürdürseler de, futbol ekonomisinin aktif bir katılımcısı olmayı reddediyorlar” ifadelerini kullandı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.