Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Bir zamanlar FETÖ’nün öğrenci devşirdiği okul şimdi başarıya yürüyor 

Bir zamanlar FETÖ’nün öğrenci devşirdiği okul şimdi başarıya yürüyor 

Ülkemizdeki dershanelerin kapatılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığınca 2014 yılından sonra bazı okullara destekleme ve yetiştirme kursları kuruldu. Devlet pansiyonunda kalan öğrenciler devletimizin ücretsiz sunduğu bu kurslardan faydalanıp yine öğretmenleri gözetiminde gerek okullarındaki sınavlara gerek ise üniversiteye giriş sınavına daha iyi hazırlanma fırsatı yakaladı. 
***
Geçtiğimiz hafta kısa adı YKS olan Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçları açıklandı. YKS birincisi bu destekleme ve yetiştirme kurslarında yetişen ve bunun sonucunda başarılı olan bir isimdi. Eşit ağırlık puan türünde birinciliği elde eden öğrenci Pursaklar Fen Lisesi’nden Kemal Şekerci. Devletin kendisine ücretsiz sunduğu destekleme ve yetiştirme kurslarına katıldı, belki biraz ailesinden uzak kaldı, bu durum asla Kemal’in başarısını gölgeleyemedi. Kemal, söz konusu kurslarda hocalarının desteği ile sistemli çalıştı, tıkandığı konularda öğretmenlerine hemen danıştı, kurstaki diğer arkadaşlarıyla birlikte ders çalışma imkanı buldu ve ardından birincilik geldi. 
***
Kemal Şekerci kardeşimizin bu başarısı bence herkese örnek olmalı. Bu büyük başarıları sadece özel okullarda okuyan ya da özel ders alan öğrencilerin almadığını görmüş olduk. Artık devlet okulunda okuyan öğrencilerimizin çeşitli bahanelere sığınma vakti bana göre bitmiştir. Sistemli çalışıldığı ve başarıya odaklanıldığı zaman başarı elbette geliyor. Gayret ve azim her kapının kilitlini görüyoruz ki açıyor. 
***
Bu arada Kemal Şekerci birinci oldu ama Pursaklar Fen Lisesi’nde destekleme ve yetiştirme kurslarında eğitim gören onlarca öğrencimiz de bu sınavda büyük başarı elde etti. Dereceye giren pek çok kişi var. Yani destekleme ve yetiştirme kurslarının başarısını bu şekilde daha iyi görebiliyoruz. 

Bu başarıdan hareketle Milli Eğitim Bakanlığımız bu destekleme ve yetiştirme kurslarının sayısını arttırmalıdır. Devlet, öğrencilere sunduğu bu ücretsiz hizmeti ülkenin her noktasına yaymalıdır. Yıllarca yakındığımız eğitimdeki bu başarısızlık belki bu şekilde aşılabilir. 
***
Geçtiğimiz hafta YKS birincisi olan Kemal kardeşimiz ile röportaj yaptım. Kemal’in yanında onu bu başarıya taşıyan okul yöneticileri ve öğretmenleriyle de tanışma fırsatı buldum. Pursaklar Fen Lisesi Müdürü Soydan Tefik Karahan hocamızın sözleri benim çok dikkatimi çekti. Soydan hocamız, kendisinin 3-4 yıldır Pursaklar Fen Lisesi’nde idarecilik yaptığını; ancak kendisinden önce okul yönetiminde FETÖ’cü idarecilerin bulunduğunu ve o kişilerin, okuldaki başarılı öğrencileri FETÖ’nün okullarına devşirmek için çalıştığını ve öğrencilerin velilerine “Boş verin bu okulu, çocuğunuz çok başarılı burada heba olmasın siz alın şu okula yazdırın” diye yönlendirmelerde bulunduğunu anlattı.  Bakın bu durum çok ilginç bir şey.

Buradaki amaç Kemal gibi başarılı öğrencileri o dönemdeki FETÖ okullarına kaydettirip o okulların başarı oranını artırmak ve devlet okullarını itibarsızlaştırmak. Şimdi görüyor musunuz bu FETÖ denen aşağılık terör örgütünün devletin her mekanizmasına sızdığını ve hainlik için çalıştığını! Burada incelenmesi gereken bir konu daha var. Onca başarılı çocuk, FETÖ’yle ilişkisi olmadığı halde bu anlattığım şekilde devşirilip onlarla iltisaklı olan okullardan mezun oldu. Bu öğrencilerin araştırılıp bulunması ve o günlerin irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Varsa bu nedenle mağdur olan öğrenci onların da mağduriyetleri giderilmelidir.  
***
Sınav, başarı gibi konulardan bahsetmişken bir konuya daha değinmek istiyorum. Milyonlarca öğrencimiz, sınavlara hazırlanıyorlar ama çoğu doğru ders çalışmayı ve bunun tekniklerini maalesef bilmiyor. Çoğu öğrencimizde “ben çok ders çalışırsam çok başarılı olurum” mantığı var. Ancak durum hiç öyle değil. Sınavlarda hazırlık sistemli ve düzenli çalışmaktan geçiyor.   

Öğrencilerimizin bu konuda yaptığı yanlışa MEB yeni eğitim öğretim döneminde bir el atmalıdır. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’a burada büyük görev düşüyor. “Doğru ders çalışma teknikleri” adlı bir dersin getirilmesi çok yerinde bir çalışma olacaktır. Bu dersin okutulması ile inanıyorum ki başarı oranı artacaktır. Bu dersin konunun uzmanları tarafından verilmesinin daha yararlı olacağına kalben inanıyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR