Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Birbirimizi anlamak zorundayız

Birbirimizi anlamak zorundayız

Yaşadığımız ülke sınırları içerisinde karşılaştığımız o kadar çok olumsuz durum var ki hangisine dur diyeceğimizi bilemez hale gelebiliyoruz. Durum böyle olunca insanında zoruna gitmiyor değil. Bildiğin yanlışların önüne geçmek isterken söylemesi ayıptır salak muamelesi görüyorsun.

Bizzat örnek verecek olursam, bir sorun ile karşılaştığımda ya da o soruna çözüm bulduğumda sana mı kaldı, alemin akıllısı bir sen misin diyorlar. Bunu çevremden olumsuz olarak görünce üzülüyorum. Bunun bu yönde ilerlemesi de bana göre oldukça saçma.Kısacası. Birbirimizi anlamak zorundayız. Geçen hafta yazdığım yazıma gelen yorumlar arasında gördüm ki; adamın biri yazmış bizzat; "sen kendi karnını doyur, hayvan sevgisini sonra halledersin, mama almak sana mı kaldı?" demiş.

Gülümsedim sadece hukuki süreç başlatmadım.Çünkü kusura bakmayın havyan olarak bile tabir edilmeyecek kişilerin ülkemizde yer almasından bahsediyorum.

Ya birbirimizi anlamak derken sadece toplu taşıma araçlarında yer vermek olarak, ya da futbol konuşurken kafalarda kırılan bardaklardan bahsetmiyorum.Bu verdiğim örnekleri yaşıyoruz yalan değil. Bunun haricinde insanlar olarak anlamamız gereken yerlerin altını çizmekte fayda var.

Bunu kahvede futbol sohbeti ederken, sokakta yürürken, uçakta giderken bile düşünmek lazım. Birbirimizi anlamayacağımız düşünen insanlar çok.Kusura bakmayın ama elin Avrupalısı bir telefon çıkardı, şahsen ben bile ailemle eskisi gibi verimli vakit geçiremez oldum.

Arkadaş ortamında esprilerin havada uçuştuğu günleri göremez oldum. Birbirimizi anlamak isteyelim arkadaşlar.

Yazık demeyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR