Bor Şeker ne iş yapar, sahibi kim, halka arz ne zaman?

Bor Şeker ne iş yapar, sahibi kim, halka arz ne zaman?

SPK 2024’ün ilk halka arzlarını açıkladı. Halka arz edilecek iki şirketten biri de Bor Şeker oldu. Vatandaşlar tarafından 2024’ün ilk halka arzlarından biri olan Bor Şeker merak edildi. Peki, Bor Şeker ne iş yapar, sahibi kim, halka arz ne zaman?

2024’ün ilk halka arz edilecek şirketlerinin isimleri ve fiyatları belli olurken, vatandaşların merak ettiği şirketlerin halka arz fiyatları ve başlıca faaliyet gösterdikleri alanların cevabını araştırdık. Halka arz edilecek şirketlerden biri Bor Şeker oldu. Bor Şeker halka arzının onaylanmasının ardından vatandaşlar şirketi araştırmaya başladı. Peki, Bor Şeker ne iş yapar, sahibi kim, halka arz ne zaman?

bq.jpg

BOR ŞEKER NE İŞ YAPAR?

Türkiye Şeker Fabrikaları’nın çatısı altında 1983 yılında kuruldu. Niğde’de faaliyet gösteren şirket 2018 yılında özelleştirme kapsamında DSL Yatırım ve Danışmanlık A.Ş. tarafından devralındı. Bor Şeker, 2020 yılında yatırımları kapsamında 40 ton/h buhar kazanını bünyesine kattı. Şirketin, 2023 yılı itibariyle ise pancar yıkama tesisi 10.000 ton/gün kurulum seviyesinde bulunuyor. 5 il, 10 ilçe ve 53 köy de bulunan pancar üreticisi çiftçiden aldığı hammaddeyle toz şeker, küp şeker gibi ürünler üretiyor.

bqdraf.jpg

BOR ŞEKER SAHİBİ KİM?

Bor Şeker’in ortaklık yapısında yüzde 50’si Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nda bulunurken; diğer ortaklar ise Emir Haktan Dişli, Sadık Enes Dişli, Eren Ali Dişli ve Handan Dişli yer alıyor.

bafgdsfg.jpg

BOR ŞEKER HALKA ARZ NE ZAMAN?

Bor Şeker halka arz fiyatı 26,54 TL olarak belirlenirken SPK tarafından halka arz edileceği tarih henüz açıklanmadı. Halka arzının büyüklüğünün 1,85 milyar lira olması beklenen şirketin halka açıklık oranı yüzde 29,17 olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.