Bu çağda Teknoloji’ye 217 Kişilik Kontenjan Çok Az Bulundu: Yakışmıyor

Bu çağda Teknoloji’ye 217 Kişilik Kontenjan Çok Az Bulundu: Yakışmıyor

Yıllardır atama bekleyen Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Ankara’da basın açıklaması yaptı: “Bilişim çağında teknoloji öğretmenliği için 217 kişilik kontenjan ayrıldı. Bu çağda bu kadro yakışıyor mu? MEB’i ileri görüşlülüğe davet ediyoruz…”

Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Mücadele Platformu ve Eğitim ve Bilim Çalışanlarının Sözü Sendikası (Eğitim Söz-Sen), ataması yapılmayan bilişim teknolojileri öğretmenleri için Ankara’da toplandı.

217 DE NEDİR?

Bilişim Teknolojileri öğretmenleri için ayrılan 217 kişilik kontenjanın çok ama çok az olduğuna dikkat çekti. Yıllardır atama beklerken, Bilişim Teknolojileri öğretmenleri için 217 kişilik kontenjan ayrıldığını ifade eden adaylar “Bilişim çağında teknoloji öğretmenliği için 217 kişilik kontenjan ayrıldı. Bu çağda bu kadro yakışıyor mu? MEB’i ileri görüşlülüğe davet ediyoruz…” mesajını verdi. Bilişim Teknolojileri öğretmen adayları ek 55 bin atama istediklerini dile getirdi.

bilisim-teknolojileri-atama-talebi-eylemi.jpg

Eğitim Söz Sendikası başkanı Nihat Aydın gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Buradaki arkadaşlarımız Bilişim Teknolojileri alanında atanmak isteyen öğretmenlerdir. Verilen 217 kişilik kontenjanı, bilişim çağında olmamızı da göz önünde bulundurarak çok düşük görüyoruz. Geçmişteki atamalarda atama sayıları 1500’leri bulurken bilişim çağında, her işin teknoloji ile halledildiği bu çağda daha fazla atama sayısı bekliyoruz.’’

bilisim-teknolojileri-atama-eylemi.jpg

BİLİŞİM YARININ GELECEĞİDİR OYSA

Geliştirilen birçok teknoloji programının temelinin bilişime merakla başladığını dile getiren Nihat Aydın, ‘’Ülkemizin teknoloji alanında kalkınması için bizlere ihtiyacı var. Robotik kodlamalar bugün savunma sanayisi sisteminin alt yapısını oluşturmaktadır. Temeline baktığımızda yine bizi görürsünüz. Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi, Bilişim Sınıfları, Robotik kodlamalar gibi programlara önem verdiğini belirtiyor fakat bu önemin aksine kontenjanlar düşük. Bilişim yarının geleceğidir diyoruz. Cumhurbaşkanımızın sesimizi duymasını istiyoruz. Bilişim çağında bakanlığımızı da ileri görüşlülüğe davet ederek ve ek atama istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

bilisim-teknolojileri-atama-eylemi-001.jpg

ÖMK İPTAL OLMAK ZORUNDA

“Öğretmenlerimiz başta, ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen olarak bölen ‘öğretmenlik meslek kanunu’ sistemi altında ayrıştırılıyor” diyen Aydın, ‘’Aday öğretmen, öğretmen, başöğretmen gibi yeni unvanlarla aslında tek unvan olan öğretmenliği askeri rütbe sistemi gibi ayırmalarını hala çözebilmiş değiliz. Bu konuda Anayasa mahkemesinde bir davamız var. İnanıyoruz ki ÖMK iptal olacak ve öğretmenler ayrıştırılmadan, eşit özlük haklarına kavuşacaktır.’’ ifadelerinde bulundu.

bilisim-teknolojileri-atama-eylemi-002.jpg

BİLİŞİM ÇAĞINDA ATANAMIYORUM

İlgili sınavdan 80 puan aldığını ve atanamadığını söyleyen Emine Ceylan, ‘’Aldığım puanın daha yükseğini alıp atanamayan öğretmenler de var. Onlar adına da üzülüyorum. Bizler teknoloji çağının hâkim olduğu bu çağda atama bekliyoruz. Atamalarda diğer branşlar kadar, eşit bir dağılım istiyoruz. İlkokullardan lise kademesine kadar Bilişim Teknolojileri öğretmeni ataması ile bu açığın kapanacağını düşünüyorum.’’ dedi.

Öğretmenler yanlarında getirdikleri klavyeleri yere atarak sloganlar eşliğinde basın açıklamasını sonlandırdı.

www.gazeteilksayfa.com ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum