Büyük heyecana çok az kaldı: Alper Gezeravcı ISS’e kilitlenecek

Büyük heyecana çok az kaldı: Alper Gezeravcı ISS’e kilitlenecek

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 19 Ocak’ta Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan Dragon kapsülü ile uzaya fırlatıldı. Gezeravcı’yı taşıyan kapsülün 36 saatlik yolculuğunun ardından ISS’e kilitlenmesine çok az kaldı.

Gezeravcı'nın yanı sıra kapsülde İspanya-Amerikalı Michael López-Alegría, İtalyalı Samantha Cristoforetti ve İsveçli Eytan Stibbe yer aldı. Kapsül, 36 saatlik bir yolculuğun ardından ISS'ye kenetlenmeye hazırlık yapıyor. AX-3 ekibi, kenetlenmenin tamamlanmasıyla birlikte uzay istasyonundaki 7 astronot tarafından karşılanacak.

alper-1.jpg

Gezeravcı, ISS'de 14 gün boyunca 13 bilimsel deney gerçekleştirecek. Deneyler TÜBİTAK Uzay, Axiom Space ve NASA ile koordineli şekilde yürütülecek. Gezeravcı, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi konularda deneyler gerçekleştirecek. Gezeravcı, zaman zaman ISS'den dünyaya seslenecek ve uzaydaki deneyimlerini aktaracak. Görevin tamamlanmasının ardından astronotlar Dragon kapsülü ile ISS'den ayrılacak. Kapsül, atmosfere girdikten sonra paraşütlerini açarak Orlando açıklarında okyanusa inecek.

Daha önce 20 Ocak'ta saat 12.19 olarak belirlenen kenetlenme saati 12.45 - 13.45 arası olarak güncellendi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.