Büyükşehirden çiftçilere nohut desteği

Büyükşehirden çiftçilere nohut desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte tarım yapan çiftçilere hibeli nohut tohumu desteğinde bulundu. 14 bin 227 çiftçiye 70 milyon 497 bin 783 lira destek ödemesi başkent çiftlik kartlarına yatırıldı.

Yüzde 90’ı hibe olan destekten faydalanmak isteyen üreticiler, 24 Şubat 2024-10 Mart 2024 tarihleri arasında https://baskenttarim.ankara.bel.tr/adresi üzerinden başvuru yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin tarımsal potansiyelini daha da geliştirmek ve yerli üreticilere ekonomik destek olmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2024 yılının yüzde 90’ı hibeli ilk nohut tohumu desteği için başvuru sürecini başlattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ta sürecin başladığını sosyal medya hesaplarından, “Başkentli Üreticilere Nohut Tohumu Desteği için başvuru süreci başlıyor” diyerek duyurmuştu.

nohut-2.jpg

DESTEK ÇİFTÇİ KARTA YATIRILDI

Tarımda stratejik bir öneme sahip olan ve ekonomik değeri yüksek ürünler arasında bulunan nohut tohumu desteğinden şartları tutan yerli üreticiler faydalandı. Hibeli nohut tohumu desteği çiftçilerin Başkent Çiftçi Kartı’na yatırıldı. Bu destek programıyla tarımsal üretimin çeşitlenmesi ve çiftçilerin gelir seviyelerinin artırılması hedeflenirken, nohut üretiminde de önemli bir ivme kazanılması bekleniyor. Hibe desteği projesi kapsamında 14 bin 227 çiftçiye 70 milyon 497 bin 783 lira destek ödemesi başkent çiftlik kartlarına yatırılmış oldu. Ödemelerin yapılmasıyla birlikte ABB'den "Bereketli olsun" paylaşımı geldi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.