Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

ÇAĞRI SİZE ULAŞMADI MI?

ÇAĞRI SİZE ULAŞMADI MI?

 

 Ülkenin dört bir yanında yastık altında ne kadar döviz varsa vatandaşlarımız kampanyaya uyarak TL'ye geçiyor. Döviz büroları tıklım tıklım. Adeta büyük bir seferberlik var; ancak aradaki ayrıntıyı gördünüz mü bilmiyorum ama dövizini bozduran kişiler ise hep halktan oluyor.

Halk bu büyük fedakarlığı gösterirken acaba bu iş adamlarımız nerede? Milletvekillerimiz nerede? Bürokratlarımız nerede? Kasaları dolarla olan büyüklerimiz nerede?

Neden sizleri sahalarda pek göremiyoruz. (Dövizini TL'ye çeviren büyüklerimiz alınmasın ha. Benim sözüm halka ayak uyduramayanlara.) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısı size ulaşmadı mı yoksa? Sonuçta vatandaş elinden gelini yapıyor karınca misali. Ancak büyük döviz sahipleri bu kampanyaya destek vermezse bu iş amacına ulaşmaz bilesiniz.

"Sen ne yaptın?" diyen soran olursa eğer dövizim yok ki bozdurayım. Eğer olsaydı da milliyetçilik damarım ağır basar gidip bozdururdum.

 ***

Anadolu Yayıncılar Derneğince bir otelde düzenlenen 2. Anadolu Medya Ödülleri töreninde 40 medya ödülü önceki gece sahiplerini buldu. Güzel bir organizasyon oldu; ancak geceyle ilgili küçük bir eleştirim olacak. Anadolu medyasının düzenlediği bir programda Anadolu basını yeterince ödüllendirilemedi programın ismi Anadolu Medya Ödülleri olmasına rağmen!

 

Sektörümüzdeki çok önemli isimler bu gecede ödül aldı. Bu ödülleri  o üstatlar hak ediyorlar tabi ki ancak, yerel basından ödül alan sayısı çok kısır kaldı. Ödül alanların tamamı da yanlış hatırlamıyorsam hep televizyon kanallarıydı. Halbuki yerel basında çok güzel işlere imza atan gazetelerimiz, radyolarımız da var. Keşke biraz daha dikkat edilseydi daha da güzel bir gece olabilirdi.

 

Ulusal basını tartışacak halim yok ama bu işin kaynağı, büyük kuruluşlarda çalışan kişilerin pişip geldiği yer de sonuçta yerel basındır. Kısıtlı imkanlarla büyük başarılara imza atan bütün meslektaşlarıma buradan sevgi selamlarımı gönderiyorum. Kamu yararı güderek mesleğini icra eden değerli meslektaşlarımız en güzel ödüle layık. Anadolu basını İnşallah hak ettiği yere ulaşacak.  

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR