Şule Erciyas

Şule Erciyas

Çanakkale Zaferi Destanı

Çanakkale Zaferi Destanı

Bildiğimiz gibi biz Müslümanlar İslam şuuru ile dünyaya geldik. İnsanları sevmek, birlik ve beraberlik olmak iman esaslarımızdandır.

Bilindiği üzere 18 Mart Çanakkale zaferine iman İslam şuurundan kazanıldı, bu zafer ise İslam dünyasının Türklerin büyük zaferiydi. Çanakkale zaferi bütün dünyaya karşı Çanakkale geçilmez diye bir destan yazıldı. Tarihimizde az görülen bir zaferle düşman orduları bozguna uğradı.

Allah yolunda din, iman, vatan, bayrak, hak, adalet ve bu ülkenin huzuru selameti, fazilet ve mukaddesat uğrunda Mehmetçiklerimiz kahramanca savaştılar. Bu vatanın askerleri canlarını ortaya koydular ve bizler bugün huzur ve refah içindeysek bilelim ki aziz şehitlerimiz sayesindedir.

İman ve Kuran yolunda canımızı, malımızı gözümüzü kırpmadan Allah yolunda harcarsak Allah (C.C) bizlere ahirette bin katını verecektir. Bizler niyetlerimizi Allah yolunda cihat yolunda şehitlik yolunda niyet edersek Allah niyetlerimizi kabul edecektir. Rabbimiz çok merhametlidir. Kuranı Kerimde şehitlerimiz için şöyle buyurmuştur; Allah yolunda ölenlere sakın ölüler demeyin bilakis onlar diridirler.

Bir hadisi şerifte şöyle buyrulmuştur; “Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda sizde savaşın”. (Bakara Suresi 190 ayet). Rableri nimetlerinin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadır. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine şunu müjdelemek isterler. Onlar için hiçbir korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır ve yine onlara Allah’ın lütuf ve nimetlerini Allah’ın müminlerin ecrini asla zayi etmeyeceğini müjdelemek isterler buyurmuştur. Peygamber Efendimiz (S.A.V) birçok zaferler kazanmış ve savaşlarda da birçok şehitler vermiştir. İslam şuuru birlik ve beraberlik imanın göstergesi olarak bilmeliyiz.

İslam dini toplayıcı beraberlik şuuru ile yaşayacağımız Müslüman olarak birlik ve beraberlik sağlamak zorundayız. Şehitlerimiz bizlerin istikbalidir. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu toprakları şehitlerimiz var etti bu vatanı bizlere emanet olarak bıraktılar. Onların ışığı yurdumuzu milletimizi her daim aydınlatmaya devam edecektir. Millet olarak bugün bizlere düşen, şehitlerimizin aziz hatırasını ruh ve gönül dünyamızda yaşamaktır. Vatanları uğruna canlarını verdikleri yüce değerlere sahip çıkmaktır. İhanet içinde olmamaktır. İstiklalimizi korumaktır. İstikbalimiz için çalışmaktır. Bütün karış toprağı şehit kanı ile sulanmış bu topraklara hayırlı hizmetler yapmaktır.

Peygamberimiz (S.A.V) bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor; Cennete giren hiçbir kimse yeryüzünde ki her şey kendisinin olsa bile dünyaya bir daha dönmeyi arzu etmez. Ancak şehit bunun dışındadır. O cennete girdiği yüksek itibar ve ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeye ve on defa şehit olmayı ister.

Peygamberimiz cennete şehitlerin yerinin en güzel yerlerde olduğunu bildirmiştir. Çanakkale dağların, taşların şüheda gövdesine büründüğü diyarlardır. Bizler Allah’ın verdiği diyarlara, vatana, bayrağa, sancağa, İslam’a, Kurana sahip çıkalım, Allah’ın emirlerine uyalım bizlere bu yurda güzel yaşayacağımız yerler bırakalım ülkemize sahip çıkalım bu vatanı bölmek isteyenlere karşı hep birlikte olalım.

İmanımızla, Kuranımızla ve dualarımızla bu güzel ülkemize kötülük yapanlara ve yapmaya çalışanlara fırsat vermeyelim güzel ülkemize vatanımıza sahip çıkalım. Allah’ın rahmetini ülkemize hissettirelim.

Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize de sağlık sıhhat diliyorum.

Selam ve Dua ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR