Cinsel istismardan suçlanan adam beraat etti!

Cinsel istismardan suçlanan adam beraat etti!

Adana’da eşinin yeğenlerine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan adama Yargıtay 26 yıl hapis cezası vermişti ancak kararı bozuldu, cinsel istismardan suçlanan adam beraat etti.

Eşinin yeğenleri olan üç kız kardeşe cinsel istismarda bulunan adama Yargıtay’dan karar çıktı. 26 yıl hapis cezası verilen adama, yeniden yapılan yargılanmada beraat kararı verildi.

8 YIL BOYUNCA SÜRDÜ

Adana Kozan’da bir aile ’den 3 kişiye cinsel istismardan bulunan adam, şikâyet sonrası gözaltına alınmıştı ve çıkarılan nöbetçi mahkemede tutuklanmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından cinsel istismar suçundan yargılanması talep edilmişti. İlk duruşmada mağdurlar utandığı için anlatamadıklarını ve bu durumun 8 yıl boyunca sürdüğünü belirtti. Sanık ise üzerine atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini belirterek, ”Eşim benden boşanmak istiyordu. Ben ise istemiyordum. Şart koşmak için bu tür iddialarda bulunduklarını düşünüyorum. Mağdurlara yönelik bir cinsel istismarım olmamıştır. Suçsuzum.” açıklamalarında bulundu.

YARGITAY’DAN BERAAT KARARI

Cinsel istismar suçundan 2019’un Mart ayında görülen kararda mahkeme 26 yıl hapis cezası vermişti. Yargıtay’a taşınan hapis cezası kararında suçluya beraat kararı verildi. Mağdur kız kardeşler ise karara itiraz etti. Yaklaşık 2 yıldır Yargıtay’dan gelecek yeni kararı bekleyen kız kardeşler, H.İ’nin hak ettiği cezayı almasını istediğini söyledi.

“BİZ HALA KORKU İÇERİSİNDEYİZ”

Mağdur Tuğçe Y. “Aile olarak zor bir süreçten geçtiğini belirterek,” Bu uzun sürede sürekli olan bir şeydi. Biz onlara gittiğimizde, onlar bize geldiğinde istismara maruz kalıyordum Cinsel içerikli videolar izliyordu. O süreçte kimseye söylemedik. Bana daha çok zarar verir korkusuyla söyleyemedim. Ama süreç sonunda bu kişi dışarıda rahat bir şekilde dolaşıyor. Ben ve kardeşlerim ise dolaşamıyoruz. Biz hala korku içerisindeyiz. Her an karşımıza çıkacakmış gibi hissediyorum” dedi.

“ÇOCUĞUN BEYANI ESASTIR”

Tuğçe gereken cezasının verilmesini söyleyerek, ”Çocuğun beyanı esastır, dendi ama bizim beyanımız esas alınmadı. Kendim kardeşlerim ve dışarıdaki tüm çocuklar için tedirginim. Bu yüzden gereken cezanın verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.