Çorum’da Karabekir rüzgârı! Babasının bilinmeyen yönlerini anlattı

Çorum’da Karabekir rüzgârı! Babasının bilinmeyen yönlerini anlattı

Türk tarihinin önemli askerlerinden biri olan ve tarihte efsane olarak adlandırılan Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Hitit Üniversitesi’nde gençlerle bir araya geldi. Karabekir, babasının bilinmeyen yönlerini gençlere anlattı.

Türk tarihinin efsanelerinden biri olan ve Osmanlı’nın yetiştirdiği önemli bir figür olarak öne çıkan Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Çorum’da üniversite öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi. Hitit Üniversitesi’nde yapılan söyleşide gençlere seslenen Timsal Karabekir, öğrencilerle babasının hatıralarını ve yaşam felsefesini paylaştı. Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Birinci Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşı yıllarında Türk ordusunun önemli bir figürü olan Karabekir Paşa’nın hatıralarından söz eden Timsal Karabekir, babasının özellikle Doğu Anadolu'da gösterdiği kahramanlıkları anlattı.

Timsal Karabekir, 7. Gençlik Sohbetleri kapsamında Çorum Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu'nda düzenlenen "Dünü unutma, yarına hakkın olsun" konulu söyleşide yaptığı konuşmada, babasının Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Anadolu'ya çıkan 5 kişiden biri olduğuna dikkat çekti.

karabekir-1.jpg

“CUMHURİYET BİZE BİR MİRASTIR”

Atatürk'ün istiklal harbinin olmazsa olmazı olduğunu değinen Timsal Karabekir, “Allah Türk'e acımış, o ilahi kadroyu, başta o yüce insan olmak üzere bize lütfetmiştir. Hepsinin aynı zamanda doğması ve vatana sahip çıkıp da vatanı kurtarmaları, bizlere muazzam bir miras bırakmaları ki Cumhuriyet bize bırakılan en büyük mirastı. Bu gencecik omuzlarınızda çok büyük mesuliyetler var. Severek ve dik durarak, 'Cihan yıkılsa Türk yılmaz' diyeceksiniz. Yılmak yok. Her zaman vatanınız, ezanınız, bayrağınız için daima canlı olacaksınız. Ben 83 yaşımdayım, emeklilik bilmiyorum. Beşikten mezara kadar Cumhuriyet'imize hizmet etmek borcumuzdur, görevimizdir, ibadetimizdir” dedi.

karabekir-3.jpg

SÖYLEŞİNİN SONUNDA HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

Hitit Üniversitesi’nde gençlerle bir araya gelen Timsal Karabekir, babası Kazım Karabekir'in Atatürk'e verdiği destekle istiklal mücadelesinin kazanılması ve Doğu Anadolu'da kazandığı zaferlerle milletin gönlünde yer edinme süreçlerini birbirinden farklı resim, fotoğraf ve belgelerle aktardı. Şöyleşinin bitimiyle hatıra fotoğrafı çekinen Karabekir’e, Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de günün anısına Karabekir'e hediye takdim etti.

HABER MERKEZİ / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.