Cuhurbaşkanı Erdoğan: Emanete böyle sahip çıkılır

Cuhurbaşkanı Erdoğan: Emanete böyle sahip çıkılır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seddülbahir Kalesi ve Gelibolu–Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seddülbahir Kalesi ve Gelibolu–Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

BİR YIL İÇERİSİNDE ŞEHİRLERİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Deprem bölgeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"İnşallah bir yıl içerisinde şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Ülkemizi her türlü afete karşı hazırlayacak çalışmaları sürdürüyoruz. Engelleri ve bahaneleri birer birer ortadan kaldırıyoruz. İhtiyacımız olan tek şey istikrar ve güven ortamına sahip çıkmaktır. Bunu başarırsak hedeflerimize ulaşmamızı kimse engelleyemez. Sadece Türk tarihini değil dünya tarihini de değiştiren bu zafer milletimizin zor şartlarda neler yapabildiğinin kanıtıdır. Ülkenin dört bir yanından gelen Mehmetçik'le Çanakkale’de destan yazdık. Hiç şüphesiz aynı zamanda en büyük insan kaybını yaşadığımız savaşımızdır. Çanakkale zaferi milletimize bu topraklardaki son devletimiz cumhuriyetimizi kurma şevkini aşılamıştı. Son dönemde karşılaştığımız sınamalardan kurtulma azmini Çanakkale Savaşı veriyor. Bugün de ekonomiden doğal afetlere tüm bunlara, yaşadığımız her sıkıntıda Çanakkale Zaferi'nden feyz alıyoruz."

YILMAYACAĞIZ!

Geçmişini bilmeyenin geleceğini kurtaramayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "10 yaşından 100 yaşına kah ordu olduk kah her yaştan şehitler verdik. Yılmayacağız. Aziz şehitlerimizin hatıralarını yad etmek için buradayız, Çanakkale’deyiz. Bölgedeki çalışmaları daha iyi yönetmek için Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nı biz kurduk. Verilen pek çok hizmet sayesinde bölgeyi ecdada yakışır bir şekilde kurguladık. Düşmanın ilk saldırdığı ve en son ayrıldığı bu kaleyi dizayn ettik. Geçmişini bilmeyen geleceğini kuramaz. Evlatlarımız mutlaka gelip burayı görsünler. Kalenin restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Çanakkale Köprüsü bölge için bir destandır. Zaman olurdu karşıya geçemezdik. Bu sıkıntıları yaşadık bunları iyi biliriz. Şimdi köprümüzle bunların hepsi ortadan kalktı. Tasarımı ile abide bir eserdir 1915 Çanakkale köprümüz" dedi.

ECDADIN EMANETİNE BÖYLE SAHİP ÇIKILIR

Gelibolu Eceabat yolunun herkese hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan," Ecdadın emanetine böyle sahip çıkılır. Ecdada böyle layık olunur. Gelibolu Eceabat yolunun hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Depremde ve selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Birleşmiş milletlerle birlikte geçtiğimiz aylarda imzaladığımız Karadeniz Tahıl Yolu’yla ilgili gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Tahıl koridoru anlaşmasının süresi bugün itibariyle bitmişti. Her iki tarafla yaptığımız görüşme sonucunda anlaşmayı uzatma konusunda uzlaştığımızı bildirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Haber Merkezi / AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.