"Milletimiz 14 Mayıs'ta büyük bir karar verecek

"Milletimiz 14 Mayıs'ta büyük bir karar verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Finans Merkezi'nin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Finans Merkezi'nin açılışında konuştu.

"UMUT OLMANIN ÇABASINDAYIZ"

Depremden sonra amaçlarının yaraları sarmak olduğunu belirten Erdoğan, "Hem yaraları sarmanın hem de bu zor günlerde umut olmanın çabasındayız. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Eser kazandırmaya devam diyerek yola devam ediyoruz. İstanbul'un önünde yeni fırsatlar açıyoruz. Hedeflerimizi bir adım daha yukarıya taşıdık. İktidara geldiğimizden birkaç yıl sonra bu müjdeyi vermiştik. İstanbul'u dünyanın sayılı finans merkezlerinden birisi yapacağız demiştik ve yaptık. Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşıyacağız dedik önümüze çıktılar. Küresel finansın ağırlık merkezi giderek daha belirgin bir şekilde Batıdan Doğuya kayıyor.

Ülkemizi küresel bir finans merkezi haline getirmek amacıyla yaptığımız vizyoner bir projedir. Ülkemizin lokomotif kuruluşlarını İstanbul'a taşımaya karar verdik. Ülkemizin ve dünyanın en prestijli projesini faaliyete geçirdik. Pek çok özelliğiyle iş dünyasının pek çok ihtiyacına karşılık verecek bir projedir. Ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. Yeni bir finansal ekosistem oluşturduk. Finansal istikrarın devamını sağlamak tek amacımızdır. İstanbul Finans Merkezi'ni küresel bir üs haline getirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEK VERECEĞİZ"

"Finansal teknolojilerle ilgili çalışan kendini bu alanda geliştirmek isteyen genç girişimcilere destek vereceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ülkemize tüm bu katkıyı yapacak merkezimiz 10 yıllık bir emeğin ürünüdür. Ne kadar önemli bir proje olduğu önümüzdeki yıllarda anlaşılacaktır. Tasarım aşamasından bu günlere gelmesine kadar emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. 300 milyar dolar getirecekmiş. Demek ki anlaştı tefecilerle, nereden bulacaksın o parayı? 20 yıl bu ülkede liderlik yaptım, böyle yalan, safsata görmedim. Ama bu zavallının hayatında öyle şeyler var ki. SSK'yı batıran bu değil mi? Şehir hastanelerimizle dünyaya meydan okuyoruz. Fakat bay bay Kemal ne diyor? Yap işlet devret nedir? Sen öğrenemediysen ben daha ne diyeyim sana.

Bakkal hesabı yapanlar bile bilir bunlara ekonomi emanet edilmeyeceğini. Türkiye'nin geleceğine dair 14 Mayısta çok önemli bir karar vereceğiz, büyük bir tercih yapacağız. Halkımızın tercihinin istikrardan yana olacağını temenni ediyoruz. Aziz milletimiz bismillah diyerek Türkiye Yüzyılı'nı başlatacaktır. Allah'ın izniyle sandığın renginden en ufak bir şüphe duymuyorum. Sonuçtan bağımsız olarak, seçim günleri siyasetçilerin heybesinde ne varsa döktüğü dönemlerdir. Herkesin çapı ve kapasitesi hakkında milletin karar verdiği dönemlerdir. Üzülerek belirtmek isterim ki muhalefetin Türkiye'yi yönetecek bir vizyonu yoktur. Bu süreç aynı zamanda 2002 öncesinde milletimizin neden geri kaldığını göstermektedir. Tespitlerimizi haklı çıkartacak çok sayıda bilgi mevcuttur."

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.