Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Abidesi'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Abidesi'nden açıklamalarda bulundu. Çanakkale Zaferi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şehitlere rahmet diledi.

TARİHİ DESTANI GURULA ANIYORUZ

Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin tarihi destanın gururla anıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan," Çanakkale yalnızca iftihar meselesi değil ilham ve güç kaynağıdır. O günlerden alacağımız çok kıymetli dersler var. Bu sancılı dönemde Çanakkale ruhuna tekrar ihtiyacımız var. Ciddi yıkıma sebep olan depremin yaralarını bu ruhu dirilterek sarabiliriz" şeklinde konuştu.

BİRLİK TABLOSU BİZE UMUT VERİYOR

Depremin ilk zamanlarından itibaren ortaya koyulan birlik ve beraberlik ortamı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Hayata yeniden tutunma iradesini gördükçe biz de umutlanıyoruz. Gece gündüz çalışarak en kısa sürede şehirlerimizi ayağa kaldıracağız. Umutlarını bize bağlamış vatandaşlarımızı sahipsiz bırakmayacağız. Türkiye devleti ve milletiyle küllerinden yeniden doğacak kapasiteye sahiptir. Yeter ki fitne salanlara kulak vermeyelim, kardeşliğimize halel getirmeyelim. Rabbim ülkemizi her türlü kazadan beladan korusun. Çanakkale Zaferi'ni gururla anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Haber Merkezi / AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.