Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere seslendi: Biraz daha sabır

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere seslendi: Biraz daha sabır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Burdur'daki seçim mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimizin serzenişine kulak tıkamıyoruz, biraz daha sabır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Burdur'daki seçim mitinginde konuştu. Emeklilere seslenen Erdoğan, "Hayat pahalılığının sıkıntılarının farkındayız. Emeklilerimizden gelen serzenişlere kulaklarımızı tıkamıyoruz. Sizlerden biraz daha sabır ve dayanışma bekliyorum" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Burdur'a kalbimizi verdik. Sordum, meydanda ne kadar kardeşimiz var, dediler ki, 40 bin. Maşallah bu ne coşku, bu ne aşk? Coşkunuz sandıklara dolsun. 14-28 Mayıs seçimlerinde Burdur, Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde yüzde 52.6, Cumhurbaşkanlığı'nda yüzde 56 oy oranı ile destek verdi. Şükranlarımı sunuyorum. Önümüzde yeni bir sınav daha var. 31 Mart'ta yerel yöneticilerimizi belirleyeceğiz. Seçimlere 10 gün kaldı. Bundan 10 gün sonra sandık bir kez daha önümüze gelecek. Bu sefer yerelde kimler ve hangi zihniyet tarafından idare edileceğinizin tercihini yapacaksınız. İnanıyorum ki 31 Mart'ta Burdur eser ve hizmet siyasetinden yana tavır alacak. Hazır mıyız? Bütün misafirlerimize Bucak'ın salebini ikram ediyoruz.

Avrupa'nın birçok ülkesinde endişe hakim. Yarın krizin nerede patlak vereceğini kimse bilmiyor. Tüm bu çatışmaların ortasında Türkiye istikrar adası olarak yükselmektedir. Esnafımız her sabah dükkanını gönül huzuruyla açıyor. Sanayicimiz, tüccarımız, iş dünyamız, turizmcimiz geleceğine umutla bakıyor. Bunların ne kadar büyük bir nimet olduğunu etrafımıza baktığımızda bir kez daha görüyoruz. Dünyanın her ülkesi gibi bizim de sıkıntılarımız, zorluklarımız var. Bölgemizdeki çatışmalardan bizler de etkileniyoruz. Avrupa ve Amerika dahil pek çok yerde son 60-70 yılın zirvesine çıkan enflasyon herkes gibi bizi de zorluyor. Biz depremlerin yol açtığı güçlüklerle de mücadele ediyoruz. Depremlerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ekonomik maliyeti 104 milyar dolar olan depremin ekonomimizde oluşturduğu baskı devam ediyor.

Ülke ve millet olarak büyük bir imtihanla sınandığımız bir gerçektir. Deprem bölgesini ayağa kaldırmadan hiçbirimizin gönlü rahat olmaz. Evi yıkılan, düzeni bozulan kardeşlerimize sırtımızı dönemeyiz. Depremzedelerimizi yeni yuvalarına süratle kavuşturmamız gerekiyor. Dün 30 bin 723 deprem konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik. Böylece 76 binden fazla kardeşimizi yeni yuvaları ile buluşturduk. Bu rakamı yıl sonuna kadar 200 bine tamamlayacağız. Depremin vurduğu illerimizi tekrar inşa etmemiz şart. Bizim de devlet olarak önceliğimiz deprem bölgesidir.

"EMEKLİLERİMİZİN SEZENİŞLERİNE KULAKLARIMIZI TIKAMIYORUZ"

Deprem bölgemize yoğunlaşırken diğer şehirlerimizi ve buralardaki vatandaşlarımızı asla ihmal etmiyoruz. Hayat pahalılığının sıkıntılarının farkındayız. Emeklilerimizden gelen serzenişlere kulaklarımızı tıkamıyoruz. Gerek 5 bin liralık ödeme ile gerekse yüzde 50'yi bulan maaş ve ikramiye artışları ile emeklilerimizin yükünü hafifletmeye çalıştık. 300 milyar lira ek ödeme kaynağı kullandık. Bayram ikramiyelerini nisanın ilk haftası yatırıyoruz. Çalışanımızı, memurumuzu, emeklimizi enflasyona ezdirmeme ilkemize her şart altında bağlıyız. Asıl amacımız kalıcı refah artışı. Enflasyonu tek haneye düşürmemiz gerekiyor. Daha önce nasıl yaptıysak inşallah yine başaracağız. Sizlerden biraz daha sabır ve dayanışma bekliyorum.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.