Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı 52. Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

"BİR TARAFIMIZ BURUK BİR TARAFIMIZ MUTLU"

Bir yanı buruk bir yanı mutlu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sene milletçe bir tarafta Ramazan’a ulaşmanın sevincini, bir tarafta 50 bin insanımızı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Sadece afetzedelerimizin değil 85 milyonun yüreğine kor gibi düştü. Deprem acılarını hepimiz yürekten yaşıyoruz. Ramazan’a bu dönemde daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Kahramanmaraş ve Hatay’ı dün ve ondan önceki gün ziyaret ettik Hem temel attık hem de iftarımızı açtık. Yeşeren umutların daha da güçleneceğine inanıyoruz. Deprem bölgesinde yaşayanlar bizden daha fazla anlayış bekliyor. Bu zor günlerde yanlarında olmalıyız" şeklinde konuştu

"İLİM YAYMA VAKFINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Dayanışmanın gücüne inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde devam etti:

" Bizler dayanışmanın gücüne inanan bir milletin bir ümmetin insanlarıyız. Ümmetine infakı artırmayı söyleyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Ekonomik durumu ne olursa olsun Anadolu insanı elindekini ihtiyaç sahibiyle paylaşmayı sever. Depremin vurduğu şehirlere her gidişimizde yardımseverleri görünce gözlerimiz doluyor. Vakıflarımız aktif bir şekilde devletle işbirliği içerisinde canla başla şov yapmadan koşturuyorlar. Karşılığını sadece Allah’tan bekleyerek güzel işler yapmaya devam ediyorlar. Bütün vakıfları tebrik ediyorum. Rabbim yokluğunuzu göstermesin. Kalbinde haset olanlarla yüreği ülkesi ile çarpanların farkı burada ortaya çıkıyor. Bir avuç kendini bilmezin sizlerin bu işlerinden rahatsızlık duyduğunun farkındayız. Bu asalakları kendi hırsları ve ihtiraslarıyla baş başa bırakıyoruz."

"İNSANIMIZ NİYETİ GÖRÜYOR"

Mazlum ve mağdurların yanında olmaya devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanımız kimin hangi niyetle hareket ettiğini görüyor. Tüm vakıf ve ilim irfan kuruluşlarımıza dua ediyorlar. Umudunu bize bağlamış hiçbir kardeşinize mahcup olmayacağız. Bizi yolumuzdan alıkoyabileceklerini düşünenlere boyun eğmeyeceğiz. Tehditlere rağmen ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. İlim Yayma Vakfı’nın milletimize örnek olan yardımlarına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Gariplerin yolda kalmışların yanında olacağız. Soframıza bir tabakta onlar için koyacağız. Halkın rızası için aşkla çalışmaya devam edeceğiz. İlim Yayma Vakfı’mız davamızın öncüleri arasında yer alıyor. İlim Yayma’nın üzerimizde emeği büyüktür. Vefa’daki ahşap binasından gelip bu cemiyetin içerisindeki taslardan çayları yudumlayıp bu günlere geldik.

Vakfımızın tedrisatından geçen birçok kardeşimizi büyük alanlarda hizmet verdiğini görüyoruz. Deprem bize dünya hayatının geçiciliğini hatırlattı. Deprem bölgelerinde 900’e yakın amputemiz var. Yavrularımız var. Aleyna’mız ne büyük imtihan yaşıyor. İnşallah bu büyük imtihanı aşarak yürüyeceğiz. Uykuya dalınca uyanacağımızın bir sonraki Ramazan-ı Şerif’i görebileceğimiz meçhuldür. Asıl olan Allah’ın verdiği canı aldığın gibi teslim etmektir. Bizler kalıcı eserler için çalışan insanlarız. 40 yıldır aşkla aziz milletimize hizmet sunuyoruz. 85 milyon ile birlikte dünyada tüm mazlum ve mağdurların umudu olan Türkiye inşa etmek için çaba gösterdik" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.