Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm uyarısı: Ne yapıp edip hızlandırmak durumundayız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm uyarısı: Ne yapıp edip hızlandırmak durumundayız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ‘Valiler Buluşması’ etkinliğinde yaptığı konuşmada kentsel dönüşüme yönelik mesajlar verdi. Yılmaz, “Özellikle Marmara bölgesinde kentsel dönüşümü hızlandırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İdareciler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen "Valiler Buluşması”nda kentsel dönüşüme yönelik önemli mesajlar verdi. Kentsel dönüşümde Marmara Bölgesini işaret eden Yılmaz, 20 yıllık süreçte önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini, sürecin daha da hızlandırılması gerektiğini belirtti.

foto-1-002.jpg

20 YILDA 2 MİLYODAN FAZLA BİNA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Deprem risklerini azaltmada kentsel dönüşümün önemli konulardan biri olduğuna işaret eden Yılmaz, “Kentsel dönüşümde son 20 yılda 2 milyondan fazla binayı dönüştürdük. Önemli bir hızlanma süreci yaşandı bu dönemde. Ama yeter mi? Yetmez. Marmara Bölgesi, riskli bölgelerimiz başta olmak üzere bu konuları hızlandırmak istiyoruz.

Bu amaçla da iki önemli öncelik aldık geçtiğimiz aylarda. Birincisi yeni bir başkanlık kurduk. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı. Bunun içinde de üç tane genel müdürlük oluşturduk. Diğer taraftan yeni bir kanun çıkarttık. Kentsel Dönüşüm Kanunu, Meclisimiz kabul etti. Kentsel dönüşümün bu kanunla da artık eskisinden çok daha kolay hale geldi” dedi.

foto-2-001.jpg

NE YAPIP NE EDİP HIZLANDIRMALIYIZ

Açıklamalarına devam eden Yılmaz, “Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümü ne yapıp edip hızlandırmak durumundayız. 'Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm' deyip insanımızın canıyla oynayanlara da hiçbir şekilde müsaade etmememiz lazım. Varsa bir yanlış her alanda olduğu gibi kentsel dönüşüm alanında da noktasal yanlış varsa, bir hata varsa elbette onun üstüne hukuk içinde ne gerekiyorsa gidilmeli gereği yapılmalı. Ama topyekûn kentsel dönüşümü karalamaya dönük birtakım ideolojik yaklaşımlara da hiçbir şekilde prim vermememiz lazım” diyerek cümlelerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.