Adem Orman

Adem Orman

Cumhuriyet kulesinin akıbeti

Cumhuriyet kulesinin akıbeti

“Türkiye’nin en yüksek kulesi” olması hedefiyle 2003’te temeli atılan Cumhuriyet 
kulesinin akıbeti bugün yapılacak seçimle netleşecek. Neredeyse 14 yıl oldu, ne Keçiören’e  ne de Başkent’e yakışmayan bir görüntü. 

Gökçek’le dönemin AK Partili Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasında pek çok konuda sorunlar  çekişmeler  yaşandı,  Bu çekişmelere  Cumhuriyet Kulesi de kurban edilerek  mahkemelik oldu. 14 yıldır atıl bir şekilde duruyor.
Geçen gün Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Tuna’yla görüşmelerinde gündeme gelmiş sonuç olarak vatandaş ne derse onu yapalım fikri çıkmıştı.  

Bizde gazetemiz aracılığı ile mini bir anket yaptık Keçiören’li vatandaşımızla görüşerek bu konuyu sorduk. Herkesin söylediği inşaatına neredeyse 20 milyon lira harcanan 144 metrelik kulenin tamamlanarak faaliyete geçirilmesi. Sonuç da başlanmış, bir emek verilmiş kimin başladığı önemli değil bitirilip vatandaşın hizmetine sunulmalı. 
En hayırlısı Mustafa Ak başkanın burayı tamamlayarak Keçiören’lilere kazandırmasıdır. Önemli olan başlamak değil bitirmektir. Yıllar öncesinden temellerin atılıp yarım kalan tüneller, hastaneler, okullar, yolların  çürümeye bırakıldığına hepimiz şahidiz. Tüm bunlar AK Parti hükümeti tarafından tamamlandı. Hizmete kazandırıldı.
Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardı, ‘Ben temel atmam açılış yaparım’ diye işte bu anlamda Cumhuriyet kulesi de Keçiörenlilerin hizmetine sunulmalıdır. 
Başkan Mustafa Ak buraya el atması halinde en kısa sürede bitireceğine inanıyorum. 

Başkan Ak’ın en son başladığı dev proje olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi herkesin ilgiyle izlediği ödüllü bir proje.  3100 metrelik alanı kaplayan insanların sandal sefası yapacakları bir proje devasa bir yatırım. Cumhurbaşkanımızda dahil tüm siyasilerin gözdesi halinde şimdiden ziyaretçi akınına uğrayan bir yer,  tamam lanmasına az bir süre kaldı. Bana göre Mustafa Ak’ın uzun yıllar konuşulacak bir eseri.  
Demem o ki Mustafa Ak’ın saymakla bitmeyen projeleri Keçiören’e kazandırdığı gibi Cumhuriyet Kulesi’nin de üstesinde geleceğine inanıyor ve bunun Keçiören için önemli adım olacağını düşünüyorum.
Ancak son kararı Keçiörenliler verecek, ne sonuç çıkacak göreceğiz, haydi hayırlısı…..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR