DEAŞ’a biat eden şüpheli yakalandı

DEAŞ’a biat eden şüpheli yakalandı

İstanbul’da 2 Ocak’ta düzenlenen operasyonla tutuklanan M.A.’ya saldırıda yardımcı olmak isteyen ve biat videosu çeken F.M. yakalandı.

İstanbul’da Terörle Mücadele ekipleri 2 Ocak’ta gerçekleştirilen operasyonla tutuklanan ve ‘yalnız kurt’ eylemi düzenleyeceği tespit edilen M.A. ile birlikte biat videosu çeken be eylemde ona yardımcı olmak isteyen şüphelinin kimliği tespit edildi.

Ekipler yabancı uyruklu F.M'yi Başakşehir’de gerçekleştirdikleri operasyonla yakaladı. Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

11111111-001.jpg

2 OCAK’TA YAKALANMIŞTI

DEAŞ terör örgütünün yayın organları aracılığıyla ülkeye yönelik eylem yapılması, özellikle halkın ve turistlerin yoğun olduğu alanlarda saldırı gerçekleştirilmesi yönündeki propaganda içerikli paylaşımlarda bulunan ve tehdit içerikli videolar çeken şüphelinin M.A. olduğu belirlenmişti. Şüpheli M.A.’nın adresinde 2 Ocak'ta yapılan aramada, DEAŞ terör örgütünün sözde bayrakları, flamaları ve bunların yapımında kullanılan boya, şablon ve kalıplar ile M.A'nın planladığı "yalnız kurt" eyleminde kullanacağı bıçak, keser gibi materyaller ele geçirilmişti.

Ele geçirilen dijital materyallerde yapılan incelemelerde ise zanlının eylem ve faaliyette bulunmak üzere yeni katılan bir şüpheliyi terör örgütüne biat ettirdiğine dair video bulunmuştu. Bulunan dokümanlardan, şüphelinin ülkede bulunan turistlere ve turizm tesislerine yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu tespit edilmişti.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.