DEM Parti’nin Diyarbakır başkanı tartışmaların odağında: Devlete kumpasçı demişti

DEM Parti’nin Diyarbakır başkanı tartışmaların odağında: Devlete kumpasçı demişti

DEM Parti’nin Diyarbakır il eş başkanları Serra Bucak ile Doğan Hatun oldu. Bir dönem Emek ve Demokrasi Platformu’nun sözcülüğünü yapan Doğan Hatun, Türk milletini aşağılama suçundan yargılanmıştı.

DEM Parti Diyarbakır eş başkanlarını duyurdu. Serra Bucak, ön seçimlerin ilk turunda delegelerin yüzde 54’ünün, Doğan Hatun ise ikinci turda delegelerin yüzde 64’ünün desteğini alarak başkanlığa seçildi.

Doğan Hatun Maden Mühendisleri Odası’nın eş başkanlığını yürüttüğü dönem, düzenlediği bir basın toplantısı sebebiyle yargılanmıştı.

Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesinde yer alan “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama” suçlamasından yargılanan Hatun’un DEM Parti Diyarbakır eş başkanlığına seçilmesi tepki çekti.

1-003.jpg

DEVLETE KUMPASÇI DEMİŞTİ

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’nün Diyarbakır kent merkezinde bulunan yerleşkesi içerisinde bulunan 28 dönüm büyüklüğündeki alanın Merkez Cami ve Külliyesi yapılmak üzere 2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmesinden sonra kurum binası önünde açıklama yaptı.

Hatun açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“Buradan başta müdür ve devlet yetkililerine sesleniyoruz. Biz sizin gibi kumpasçı değiliz. Biz bu halkın yararını düşünerek bu halk için yapılacak her şeyin içerisinde varız ve var olmaya devam edeceğiz. Kendi kumpaslarınız, çeteleşmeleriniz sizleri ilgilendirir, bizi değil. Bizi kendinizle karıştırmayın”

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.