DEM Parti’ye ittifak şoku: Tunceli’deki sol ittifakta “DEM” çizik yedi

DEM Parti’ye ittifak şoku: Tunceli’deki sol ittifakta “DEM” çizik yedi

Yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen illerden birisi olan Tunceli’de yeni bir gelişme yaşandı. Emek Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Emek ve Özgürlük Cephesi ve Türkiye İşçi Partisi ittifak yapacaklarını açıkladı. DEM Parti dışarıda kaldı.

Tunceli'de Emek Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Emek ve Özgürlük Cephesi ve Türkiye İşçi Partisi 31 Mart yerel seçimleri için ittifak kurduklarını açıkladı. İttifakta DEM Parti'nin yer almadığı belirtildi. Böylece DEM Parti’nin Tunceli’de seçimleri kazanma ihtimali zora girdi.

EMEP İl Başkanı Ergin Tekin, kurumlar adına yaptığı ortak açıklamada Tunceli merkez, ilçeler ve bir beldeyi kapsayan ortak program, yönetim ve protokolle en geniş ittifakı savunduklarını belirtti.

2-002.jpg

DEM’İN İŞİ ZORA GİRDİ

Tekin, "Somut olarak ortak program, ortak yönetim ve ortak protokolün en doğru, birleştirici ve demokratik bir ittifak olduğunu savunuyoruz. Bu tutum etrafında birleştiğimizi buradan halkımıza ilan ediyoruz" dedi.

İttifakta DEM Parti'nin yer almaması dikkat çekti. DEM Parti'nin dışarıda bırakılmasıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, yerel seçimler öncesinde partiler arasındaki ittifak dinamiklerinin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.