Demir Kubbe'ye rakip! Türkiye'nin Gök Kubbesi tüm yurdu saracak

Demir Kubbe'ye rakip! Türkiye'nin Gök Kubbesi tüm yurdu saracak

Türkiye'nin hava savunma sistemi Gök Kubbe'nin, Demir Kubbe'ye rakip olacağını söyleyen Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol, "Gök Kubbe tüm yurt sathını saracak" şeklinde konuştu.

"Gök Kubbe” adı altında toplanan hava savunma sistemini anlatan ASELSAN Genel Müdürü Mehmet Akyol, “Hava savunma döngüsünde radarlar, komuta kontrol sistemleri, haberleşme sistemleri, atıcı platformlar gibi birçok büyük sistem birlikte çalışıyor” dedi.

DEMİR KUBBE'YE RAKİP OLACAK

ASELSAN'ın geliştirdiği "Gök Kubbe" İsrail'in geliştirdiği ve 10 yıldan uzun bir süredir kullandığı hava savunma sistemi Demir Kubbe'ye rakip olacak. Demir Kubbe, İsrailli savunma şirketi Rafael ile İsrail devletine ait Hava ve Uzay Sanayileri kurumu ortaklaşa geliştirildi. İsrail Demir Kubbe'yi kendi öz kaynaklarıyla geliştirmeyi planlıyordu. Ancak seri üretime geçildikten sonra ABD'den 500 milyon dolar destek alarak kendi savunma sistemini üretmeye başladığı öğrenildi.

basliksiz-1-kopya-001.jpg

"HEDEF YURT SATHINA YAYMAK"

ASELSAN Genel Müdürü Akyol yaptığı açıklamada "Gök Kubbe" hava savunma sistemini İsrail'in Demir Kubbesi ile karşılaştıran yorumlara yönelik Gök Kubbe için “Demir Kubbe’den eksiği yok. Hedef yurt sathına yaymak” dedi. Savunma sanayisinde üretime vurgu yapan Akyol “Yapmak kadar satmayı da öğrenmeliyiz” diyerek ihracatı nasıl geliştireceklerini açıkladı.

"ÖZELLEŞMİŞ SİSTEMLERİ BULUNUYOR"

Edinilen bilgilere göre, Gök Kubbe sistemin çalışma mantığı çok alçak mesafeden maksimum menzile kadar havadan gelebilecek saldırıları önlemek. Akyol, “Hava savunma döngüsünde radarlar, komuta kontrol sistemleri, haberleşme sistemleri, atıcı platformlar gibi birçok büyük sistem birlikte çalışır. Aselsan’ın her bir alan için özelleşmiş sistemleri bulunuyor” açıklamasını yaptı.

asel.jpg

"BİZİM İÇİN BİR HEDEF"

ASELSAN'ın TSK'nın envanterine kazandırmayı amaçladığı savunma sistemi projesinin İsrail'in Demir Kubbesi ile kıyaslayan soru sorulduğunda “Demir Kubbe’yi bizden daha öne çıkaran, ‘Bizim şurada eksik olduğumuz bir şey var’ diyeceğimiz özel bir konu söyleyemeyeceğim. Biraz o coğrafyanın durumu gereği, oradaki faaliyetler çok ön plana çıktı. Bunu Türkiye’nin bütün sathına yaymak, biraz daha genişletmek ve önümüzdeki dönem kurulumlarını tamamlamak bizim için bir hedef ama ciddi bir yetkinliği kazandığımızı söyleyebilirim” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.