Denizlerde av yasağı başladı: Balıkçılık sezonu kapandı

Denizlerde av yasağı başladı: Balıkçılık sezonu kapandı

Tarım ve Orman Bakanlığı 2023-2024 balıkçılık av sezonunun bugün itibariyle sona erdiğini duyurdu. Böylece endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsayan 4,5 aylık av yasağı devreye girdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 2023-2024 balıkçılık av sezonunun bugün itibariyle sona erdiğini duyurdu. Böylece endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsayan 4,5 aylık av yasağı devreye girdi. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar bu yasaktan muaf tutuluyor.

Bakanlık yetkilileri Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın verdiği bilgilere dayanarak, sezon boyunca yapılan denetimlerin sayısını açıkladı. Toplamda 171 bin 219 denetim gerçekleştirilirken, kaçak avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konuldu. Kurallara uymayan 78 gemiye el konularak mülkiyeti kamuya geçirildi.

1.jpg

BAKAN YUMAKLI DUYURDU

Bakan Yumaklı, balıkların üreme ve büyüme dönemlerinde uygulanan yasaklara uyulmasının önemine vurgu yaptı. Gelecek sezon için koruma kullanma dengesi çerçevesinde sürdürülebilirlik temelli yeni kuralların uygulanacağını belirtti.

Yeni dönemde endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için belirli şartlar altında avlanma izni verilecek. İzinler Tarım ve Orman Bakanlığı'nın onayıyla kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapılmasına olanak tanıyacak.

Küçük ölçekli kıyı balıkçılarının ise mevcut yasağa tabi olmadan avcılık faaliyetlerini sürdürebilecekleri bildirildi.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.