Deprem bölgesinde bir alman

Deprem bölgesinde bir alman

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından yardım faaliyetlerine katılmak için Almanya’dan gelen Baltazar Girst, aşevinde yemek yapımında ve dağıtımında desteklerde bulunuyor.

Ülkesindeki kanallarda depreme ait görüntüleri izlediğini ve çok etkilendiğini belirten Girst, Mart ayı sonunda kendi imkanları ile geldiği Hatay’da depremzedelerin yaralarını sarmak için bulunuyor. 20 güne yakındır yardım çalışmalarına katılan Girst, depremzedelere yardımda bulunabilmenin mutluluğu ile yarın ülkesine dönmeyi planlıyor. Baltazar Girst bölgeye gelmeden önceki duygularını ifade ederken "Haberlerde insanların yaşadığı acıyı görebiliyordum. Benim de hem zamanım hem de uçak biletimi ve buradaki masraflarımı karşılayabilecek param vardı. Buraya sadece yardım etmek için geldim." dedi.

2023-04-alman-genc04-1.jpg

NE İŞ OLURSA YAPTI

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı Hasan Erdoğan Girst’in yaklaşımının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek "Televizyonda deprem haberlerini izledikten sonra 'Ben burada oturamam.' diyen bir kardeşimiz çıktı geldi. Baltazar'ı Hatay'daki bir yemek çadırına yönlendirdik. Burada her gün binlerce kişi yemek yiyordu. Bu genç, orada patates de soydu yemek de dağıttı. Çok iyi bir niyetle gelmiş ve o niyetle de yardım etti. Artık ülkesine dönme vakti geldi. Türkiye adına ona teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.