Depremde can kaybı olmayan Ermeni köyü nerede, köydeki önemli yapılar neler?

Depremde can kaybı olmayan Ermeni köyü nerede, köydeki önemli yapılar neler?

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerde 130 nüfuslu Ermeni köyü Vakıflı’da can kaybı yaşanmaması dikkat çekti. Peki depremde yıkımın olmadığı Ermeni köyü Vakıflı nerede, köyün önemli yapıları nelerdir?

Depremde yıkım ve can kaybı olmayan nadir yerlerden bir olduğunu belirten köyün muhtarı Berç Kartun, "Tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum, 'geçmiş olsun' diyorum" ifadelerini kullandı. Önceden köy statüsünde olan, Hatay'ın büyükşehir olmasıyla mahalle statüsüne geçen Vakıflı sakinleri, geçimlerini turizm ve narenciyeden sağlıyor. Peki depremde yıkımın olmadığı Ermeni köyü Vakıflı nerede, köyün önemli yapıları nelerdir?

VAKIFLI KÖYÜ NEREDE?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbisatan merkezli gerçekleşen depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Hatay’ın Sandıklı ilçesinde bulunan Ermeni köyü Vakıflı’da can kaybı yaşanmadı. Köyün simgelerinden olan Meryem Ana Kilisesi’nin dış duvarları ufakta olsa hasar gördü. Köyde herhangi bir can kaybı yaşanmaması ve yıkımın gerçekleşmemesi dikkat çekti.

VAKIFLI KÖYÜNDE BULUNAN ÖNEMLİ YAPILAR

Ermeni köyü sağlam yapılarının yanı sıra tarihi Meryem Kilisesi ve 1981 yılında 'anıt ağaç' olarak tescillenen, bölgede Musa peygamberin toprağa diktiği asasının 'ölümsüzlük suyu' sayesinde yeşermesiyle büyüdüğüne inanılan 'Musa Ağacı' ile tarihi yapılar konusunda önemli bir köy. Musa Dağı eteklerindeki mahallede bulunan 21 metrelik bir alana yayılmış Musa Ağacı'nın 3 bin 600 yaşında olduğu biliniyor.

“EPEY BİR ZAMAN ÇADIRDA KALACAĞIZ”

Yaşanan depremler sonrası uzun bir süre çadırda kalacaklarını belirten muhtar Kartun, “"Kilisede de ufak tefek hasarlarımız var. Bazı yerlerde duvarlar çökmüş. Evlerde, kiliselerde ve pansiyonlarda hasarlar var çok. Çok erzak geldi sağ olsun, başta devletimiz olmak üzere bütün insanlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Fazlasıyla geldi artık yeter dedik. Çok mutluyuz yardımlardan dolayı ama tabii görünen manzara çok üzücü. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun, çok büyük bir hasar Türkiye için, çok büyük bir kayıp" ifadelerini kullandı.

İrfan Nurol Acar / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.